Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 04:18:54 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | τοπικη αυτοδιοικηση | Δήμος Αθηναίων/Ανοιχτή Πόλη: Δεν θα ανεχτούμε τη συμμετοχή των νεοναζί της ΧΑ στα όργανα διοίκησης..

Δήμος Αθηναίων/Ανοιχτή Πόλη: Δεν θα ανεχτούμε τη συμμετοχή των νεοναζί της ΧΑ στα όργανα διοίκησης..

HLIOPOYLOSΚαλούμε τη κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση της εφαρμοστικής εγκυκλίου εκλογής οργάνων διοίκησης ΟΤΑ και να επαναφέρει την ελεύθερη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη διαδικασία εκλογής των οργάνων..., αναφέρει η παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου στον δήμο της Αθήνας...

Ειδικότερα, η Ανοιχτή Πόλη σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στην κατάργηση της αρχής της αναλογικότητας και την επαναφορά του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, που οδήγησε χρόνια τώρα την αυτοδιοίκηση να είναι πρωταθλητής στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Επικαλέστηκε την ακυβερνησία των ΟΤΑ και τροποποίησε το νόμο 4555/2018. Η εφαρμοστική εγκύκλιος Θεοδωρικάκου-Λιβάνιου για τη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης και ειδικότερα της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικού κατήφορου, αφού αποκλείει από τη διαδικασία όλες τις παρατάξεις που δεν πιάνουν το εκλογικό μέτρο στην πρώτη και δεύτερη κατανομή των εδρών. Ειδικά στη περίπτωση του Δήμου Αθηναίων, του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, αποκλείονται πέντε παρατάξεις και ταυτόχρονα καθιερώνει τη νεοναζιστική οργάνωση της ΧΑ ως μέλος στα όργανα διοίκησης, πράγμα που με κόπο και συνέργεια για 10 χρόνια όλες οι παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου στο Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας κατάφεραν να αποτρέψουν. Η Ανοιχτή Πόλη δεν θα ανεχθεί τη συμμετοχή των νεοναζί της ΧΑ στα όργανα διοίκησης και θα κάνει κάθε προσπάθεια για να την ακυρώσει στη πράξη. Καλούμε τη κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση της εφαρμοστικής εγκυκλίου εκλογής οργάνων διοίκησης ΟΤΑ και να επαναφέρει την ελεύθερη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη διαδικασία εκλογής των οργάνων.

Σχόλια:

Powered by Web Agency