Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:55:15 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | τοπικη αυτοδιοικηση | "Η σημερινή κυβέρνηση δεν αντέχει την απλή αναλογική της αυτοδιοίκησης..."

"Η σημερινή κυβέρνηση δεν αντέχει την απλή αναλογική της αυτοδιοίκησης..."

MPALAFASΑναφορά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ακυρώνει την απλή αναλογική στους δήμους και τις περιφέρειες και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο έκανε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νότιου τομέα Β3 περιφέρειας Αθηνών, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ακυρώνει την απλή αναλογική στους δήμους και τις περιφέρειες και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο:
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν αντέχει την απλή αναλογική της αυτοδιοίκησης. Με το νομοσχέδιό της ουσιαστικά την καταργεί προς όφελος των δικών της ανθρώπων. Η επιδίωξη συγκλίσεων και ισότιμων προγραμματικών συνεργασιών δεν είναι στη φιλοσοφία της. Προτιμά δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι παρά την καταγραφή τους κάτω του 50% στο πρώτο γύρο, να ελέγχουν τα πάντα. Είναι λογικό να μην συμφωνούμε με τις απόψεις αυτές.

Όσον αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, θέλω να τονίσω ότι η κυβέρνηση την συνοδεύει με μια ισοπεδωτική περιγραφή της στα πανεπιστήμια της χώρας. Γενικεύει παραβατικές καταστάσεις, από τις οποίες ορισμένες είναι ιδιαίτερα σοβαρές, που χαρακτηρίζουν 3-4 ΑΕΙ και όχι το σύνολο των πανεπιστημίων πανελλαδικά. Απαξιώνει έτσι, αντικειμενικά, τα δημόσια πανεπιστήμια προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων κλπ

Οι προβλέψεις του νομού 4485/17, που ισχύουν σήμερα, είναι επαρκείς για την προστασία των πανεπιστημιακών χώρων. Από κακουργηματικές ενέργειες, με τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων. Από λοιπές παραβατικές ενέργειες, μετά από απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου.

Η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η επιβολή μιας αντιδραστικής εκδοχής του νόμου και της τάξης, αδιαφορώντας για τον υπαρκτό κίνδυνο ποινικοποίησης της ακαδημαϊκής δράσης. Επίσης, επιτρέπει για την πιθανότητα δημιουργίας μιας συνεχούς έντασης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Για όλα τα παραπάνω θα καταψηφίσουμε τις συγκεκριμένες διατάξεις»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency