Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 02:08:28 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | τοπικη αυτοδιοικηση | . Χαρίτσης: Η Ρένα Δούρου έχει αναλάβει πολιτικά τις ευθύνες που της αναλογούν, άλλοι δεν τις αναλαμβάνουν.

. Χαρίτσης: Η Ρένα Δούρου έχει αναλάβει πολιτικά τις ευθύνες που της αναλογούν, άλλοι δεν τις αναλαμβάνουν.

XARITSHSΗ άσκηση δίωξης για το Μάτι κλιμάκωσε την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης απάντησε στη ΝΔ ότι η Ρένα Δούρου έχει αναλάβει πολιτικά τις ευθύνες που της αναλογούν, αλλά δεν έχουν πράξει το ίδιο όλοι εκείνοι που με τις πολιτικές τους οδήγησαν σε αυτό το πολεοδομικά άναρχο τοπίο και στην καταστροφή.

«....O εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, ισχυρές ενδείξεις ενοχής για το ζήτημα της ευθύνης στο Μάτι», είχε σχολιάσει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης πριν προσθέσει ότι οι ευθύνες στο Μάτι αφορούν «100 ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και εκατοντάδες εμπρησμούς εξ αμελείας».

«...Κύριε Βορίδη, υποπέσατε σε ατόπημα που καλό θα ήταν να διορθώσετε», απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Μιλήσατε για αποχρώσες ενδείξεις. Γνωρίζετε όμως καλά, ως έμπειρος ποινικολόγος, ότι είναι απλές οι ενδείξεις με τις οποίες ασκείται η δίωξη και οι αποχρώσες ενδείξεις είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Αυτό που εμάς πολιτικά μας ενδιαφέρει εδώ, επειδή εδώ δεν είμαστε δικαστήριο - σημασία έχει ότι η Ρένα Δούρου πολιτικά έχει αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Θα περιμέναμε κάποια στιγμή να υπάρξει αντίστοιχη ανάληψη ευθύνης για όλους αυτούς που διαχρονικά ευθύνονται με τις πολιτικές τους πράξεις για το ότι φτάσαμε σε αυτό πολεοδομικά άναρχο τοπίο στην περιοχή, που οδήγησε και στην καταστροφή»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency