Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 09:58:57 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | τοπικη αυτοδιοικηση | Αμείλικτο ερώτημα προς ΝΔ : Ποιος επανέφερε τον καταδικασμένο Μπέο στα καθήκοντά του;

Αμείλικτο ερώτημα προς ΝΔ : Ποιος επανέφερε τον καταδικασμένο Μπέο στα καθήκοντά του;

astynomia.prosagoges.mpeosΟ γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης, σχολιάζοντας ανάρτηση του πρώην υπουργού, Γ. Ραγκούση για το ζήτημα, κάνει «δύο μικρές προσθήκες, για την πληρότητα της πληροφόρησης»:

...Πρώτον, το αρχικό τότε άρθρο 24 (και τελικά 22) του ν. 4257/2014, όπως κατατέθηκε στη Βουλή από τον τότε Υπουργό, κ. Μιχελάκη, προέβλεπε και την κατάργηση της αργίας των αιρετών που παραπέμπονται για κακούργημα (!). Η εξέλιξη αποσοβήθηκε με εκ των υστέρων παρέμβαση - προφανώς κατόπιν αντιδράσεων - κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία. (Για του λόγου το αληθές, το αρχικώς κατατεθέν νομοσχέδιο : http://www.hellenicparliament.gr/.../c8827c35-439.../8382765.pdf).

...Δεύτερον, μία πρώτη διόρθωση της εκτρωματικής παρέμβασης της κυβέρνησης Σαμαρά στο άρθρο 236 του "Καλλικράτη", επιχειρήσαμε με το λεγόμενο "παράλληλο πρόγραμμα" (άρθρο 6 του ν. 4368/2016), ώστε να αποφευχθούν "παιχνίδια" με την επιβολή, τροποποίηση και άρση των τυχόν περιοριστικών όρων σε βάρος αιρετών που παραπέμπονται για κακούργημα. Και τότε, να θυμίσω, ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με θεούς και δαίμονες. Όχι μόνο τον εικονιζόμενο και άλλους "ενδιαφερόμενους", αλλά και την ίδια τη γαλάζια ηγεσία της ΚΕΔΕ.

...Κάναμε ωστόσο τότε ένα πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της νομιμότητας της δράσης των ΟΤΑ και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Ένα βήμα που θα ολοκληρώσουμε με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βαίνει προς το τέλος της...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency