Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 10:40:44 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | τοπικη αυτοδιοικηση | Στην Ουάσιγκτον η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Στην Ουάσιγκτον η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

DOYROY.USAΤην πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, υπό το πρίσμα των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων που διαδραματίζονται στο Αιγαίο και την Κύπρο, είχε την ευκαιρία να συζητήσει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας κατά την διάρκεια επαφών που πραγματοποίησε την Τρίτη στην αμερικανική πρωτεύουσα...

...Η περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Καπιτώλιο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αθηνά» που οργάνωσε το Hellenic American Leadership Council (HALC). Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του HALC, Έντι Ζεμενίδη, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έγινε σε μια συμβολική χρονική συγκυρία και ανέδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο της ελληνικής ομογένειας στα μάτια της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας: «Ο Μάρτιος είναι ο μήνας ιστορίας των γυναικών, επομένως υπάρχει και μια συμβολική σημασία. Σήμερα, όμως, κάναμε μια πολύ σημαντική αρχή για την κοινότητα μας. Δείξαμε ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα και ότι όχι μόνο μπορούν να ηγηθούν αλλά ότι ήδη σε πολλές περιπτώσεις ηγούνται και μας δείχνουν τον δρόμο».

...Η κ. Δούρου μαζί με την αντιπροσωπεία του HALC είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία για τις πρόσφατες επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας, αλλά και το ζήτημα του εξοπλισμού της γείτονος με αμερικανικά F-35.

«...Να δημιουργήσετε συμμαχίες ενώνοντας τις δυνάμεις σας. Αυτό ενισχύει τη Δημοκρατία» είπε, από την πλευρά της, η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Ιλεάνα Ρος Λέτινεν, η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη «παραγωγικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

...Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης η περιφερειάρχης Αττικής και οι εκπρόσωποι του HALC, συναντήθηκαν με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χ. Λαλάκο. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους βουλευτές των Δημοκρατικών, Τζον Σαρμπάνη και Σέρι Μπούστος, καθώς και τον δημοκρατικό Γερουσιαστή, Κρις βαν Χάλεν...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency