Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 04:21:57 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Τόσο γρήγορα κατέβασαν τα βρακιά τους ;...Ο Βαρβιτσιώτης ζητάει «μετ' επιτάσεως» την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών !

Τόσο γρήγορα κατέβασαν τα βρακιά τους ;...Ο Βαρβιτσιώτης ζητάει «μετ' επιτάσεως» την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών !

MEKEDONOMAXOI.BRAKIAΟ αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αποφεύγει να κατονομάσει τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά ζητεί γενικά και αόριστα, μάλιστα «μετ' επιτάσεως» από τη γειτονική χώρα να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο της κυβίστησης του κόμματός του στο εν λόγω ζήτημα.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετείχε την Δευτέρα 16/9 στις Βρυξέλλες στη σύνοδο Γενικών Υποθέσεων, προέβη μετά το τέλος των εργασιών, στην ακόλουθη
δήλωση:

«Στην προετοιμασία του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τέθηκαν στην ατζέντα ορισμένα θέματα που αφορούν πάρα πολύ την Ελλάδα. Το πρώτο είναι η διεύρυνση προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και εκεί θέσαμε μετ' επιτάσεως το ότι πρέπει οι γείτονές μας να σέβονται τους Κανόνες Δικαίου, τους κανόνες καλής γειτονίας και, βέβαια, να υπηρετούν τις συνθήκες που έχουν υπογράψει, όπως τη Συνθήκη των Πρεσπών...».

Ολοκληρώνοντας την πρωτότυπη αυτή δήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε:

«Θέσαμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο σε ό,τι αφορά την παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου, αλλά και τις απειλές που δέχεται η χώρα μας για το προσφυγικό. Και βέβαια, θέσαμε το διεκδικητικό πλαίσιο, μέσα από το οποίο η Ελλάδα έρχεται να ζητήσει μερίδιο από την ανάπτυξη, την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency