Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 05:48:57 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ξεδιάντροπος ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ :Παρουσίασε τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ ως δικά του.

Ξεδιάντροπος ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ :Παρουσίασε τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ ως δικά του.

MHTSOT.OMILIA«Eίμαστε μια κυβέρνηση που ό,τι λέει το κάνει», ισχυρίστηκε ο πριν λίγο από το βήμα της ΔΕΘ, ο Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι «έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση: «ψηφίσαμε, νωρίτερα από ό,τι είχα εξαγγείλει πέρυσι από αυτό εδώ το βήμα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ώστε τα εκκαθαριστικά όλων να είναι από εφέτος -και όχι από το 2020, κατά μέσο όρο 22% χαμηλότερα».

«Ξεχνάει» ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ ήταν ένα μέτρο το οποίο είχε εξαγγελθεί στη ΔΕΘ από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ακριβώς πριν από ένα χρόνο και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2018.
Στο σφυρί

...το μέτωπο της «ανάπτυξης», όπως την περιγράφει η νεοφιλελεύθερη αντίληψη, «ξεμπλοκάρονται επενδύσεις που βάλτωναν για καιρό στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολιτικής αδιαφορίας», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός εξηγώντας: «Προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Αεροδρόμιο Αθηνών. Για το τελευταίο, είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Μπήκε μπροστά το σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ. Και μην ξεχνάμε πως,ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τελειώσαμε οριστικά με τα capital controls»...

Αρκεί να του θυμίσουμε ότι η άρση των capital controls είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και έλειπε μία υπογραφή, αυτή του κ. Στουρνάρα για να αρθούν και εκείνος την κρατούσε αναμένοντας την κυβερνητική αλλαγή.

Γενικόλογες υποσχέσεις «συνέπειας»

Το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης γίνεται βήμα δωδεκάμηνου προγραμματισμού, μεσοπρόθεσμων κατευθύνσεων και δημοκρατικής λογοδοσίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 84ης ΔΕΘ. Επανέλαβε ότι «η οικονομία και η ανάπτυξη, που είναι το πρόταγμά του, αποτελούν το «κλειδί» για κάθε βήμα της χώρας. Όρο για την ασφάλεια και την ευημερία της. Αλλά και κεντρική ιδεολογική μας διαφορά με τους πολιτικούς αντιπάλους μας».

«Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Που δεν μιλά μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά αναζητεί κοινές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου μας. Από την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση μέχρι το προσφυγικό και τις ευκαιρίες της κοινής αμυντικής πολιτικής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Μόνο σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, καλή προετοιμασία και έμφαση στο αποτέλεσμα»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency