Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 04:17:50 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Φωτίου: Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ ως δικά του...

Φωτίου: Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ ως δικά του...

fotiou 2«Ο Κ.Μητσοτάκης παρουσιάζει τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ ως δικά του», τονίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Πρόνοια, Θεανώ Φωτίου, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην άρση των capital controls, στις αυξημένες συντάξεις χηρείας που θα δοθούν και στα αναπηρικά επιδόματα.

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, η Θ.Φωτίου τόνισε ότι «ο Κ.Μητσοτάκης δεν πηγαίνει στη ΔΕΘ με το πακέτο που τον έφερε στην εξουσία. Ξέχασε ήδη το 4% για την ανάπτυξη που έλεγε προεκλογικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε λέγοντας ότι η άρση των capital controls είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι έλειπε μία υπογραφή, αυτή του κ. Στουρνάρα για να αρθούν και εκείνος την κρατούσε αναμένοντας την κυβερνητική αλλαγή.

Οι αυξημένες συντάξεις χηρείας που θα δοθούν στο τέλος του μήνα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η μείωση ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε από εμάς».

Ακόμα, η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Πρόνοια έκανε λόγο για γελοιότητες της ΝΔ η οποία παρουσίασε ότι θα ενισχύσει τους ανθρώπους με αναπηρία με 64 εκατ. τα οποία «είναι τα αναπηρικά επιδόματα τα οποία έτσι και αλλιώς θα δίνονταν από τον ΟΠΕΚΑ».

Παράλληλα, η ίδια δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι τα επιδόματα «στοχοποιήθηκαν και κατηγορήθηκαν ως υπόλογα ότι δεν ανάσανε η μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη λόγω των ιδωτικοποιήσεων της ΝΔ στην Παιδεία και στην Υγεία, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη», προειδοποίησε η Θ.Φωτίου.

«Ο Κ.Μητσοτάκης έχει στήσει ένα κράτος κομματικών εγκαθέτων»

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να διαπραγματευτεί τώρα για τη μείωση των πλεονασμάτων, με τη λύση μείωσης κατά 1% που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η Θ.Φωτίου και υπογράμμισε ότι «μέσα σε δύο μήνες ο Μητσοτάκης έχει στήσει ένα κράτος κομματικών εγκαθέτων».

Όσον αφορά στο προσφυγικό, η Θ.Φωτίου τόνισε ότι «παραλάβαμε το 2015 1.000 θέσεις για πρόσφυγες στην ενδοχώρα και μέσα σε 2 χρόνια καταφέραμε να γίνει η Ελλάδα συνώνυμο της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα αναδείχθηκε σε χώρα παράδειγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και στο πως διαχειρίστηκε μια τεράστια προσφυγική κρίση».

Η ίδια, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι «παραδώσαμε 5.500 ανθρώπους στη Μόρια τον Ιούλιο και κατάφεραν να τους κάνουν 11.000». Ωστόσο τόνισε ότι δεν ευθύνεται η ΝΔ για την αύξηση των προσφυγικών ροών «αλλά θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει όταν εξαπέλυαν κατηγορίες εναντίων του ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο λόγο».

Αναφερόμενη στη Μόρια η Θεανώ Φωτίου υπογράμμισε ότι «όταν υπάρχουν αυξημένες προσφυγικές ροές, η πρώτη είσοδος έχει πρόβλημα», ενώ σημείωσε ότι «3.000 άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά» στο εν λόγω κάμπ.

«Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα. Βρισκόμαστε δίπλα σε μια Ανατολή που φλέγεται», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Πρόνοια, ενώ αναφερόμενη στη ΝΔ δήλωσε ότι «δημιούργησαν μια νέα κατάσταση για τον "ξένο" για τον "διαφορετικό" για τον "άλλο" και αυτό τους έρχεται μπούμερανγκ. Σήμερα θερίζουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους».

Ακόμη η Θ.Φωτίου πρόσθεσε σε σχέση με την κυβερνητική εξαγγελία για αύξηση των δομών φιλοξενίας στην ενδοχώρα ότι «για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια γελοία κατάσταση, να ανακοινώνουν για δικά τους, σχέδια τα οποία είχαμε εκπονήσει εμείς».

Τέλος, σχετικά με την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας και του επικεφαλής στην Ελλάδα, Γαβριήλ Σακελαρίδη, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήρισε σωστή καθώς «όσα είπε ο κ. Σακελαρίδης, ως επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας.στην Ελλάδα επιτελούν ορθώς τον ρόλο του»...(B.K.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency