Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 04:58:31 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Η Κεραμέως υπενθυμίζει το πνεύμα της συντηρητικής παλινόρθωσης της ΝΔ.

Η Κεραμέως υπενθυμίζει το πνεύμα της συντηρητικής παλινόρθωσης της ΝΔ.

XARITSHS.ALEXHS"Η νοσταλγία της εποχής που η μελέτη της ιστορίας παρέπεμπε σε κατηχητικό λόγο πιστοποιημένης εθνικοφροσύνης βρίσκεται πολύ μακριά από τις αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας σήμερα και την ανάγκη της συλλογικής μας αυτογνωσίας", τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης σχολιάζει τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, όπου τόνισε ότι ανάμεσα στους στόχους της είναι η ιστορία να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα και να αλλάξει, αναπτύσσοντας την «εθνική συνείδηση».

"Η παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως υπενθυμίζει το πνεύμα της συντηρητικής παλινόρθωσης που διαποτίζει τον λόγο και τις πράξεις της ΝΔ. Η νοσταλγία της εποχής που η μελέτη της ιστορίας παρέπεμπε σε κατηχητικό λόγο πιστοποιημένης εθνικοφροσύνης βρίσκεται πολύ μακριά από τις αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας σήμερα και την ανάγκη της συλλογικής μας αυτογνωσίας", δηλώνει ο κ. Χαρίτσης.
"Σε λίγο καιρό η χώρα μας γιορτάζει μια σημαντική επέτειο - τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το ορόσημο να συνδεθεί με την επιστροφή σε αυτό που ο Φίλιππος Ηλιού εύστοχα ονόμαζε «ιδεολογική χρήση της ιστορίας». Στον ακραίο νεοσυντηρητισμό της κυρίας Κεραμέως, οφείλουμε να αντιτάξουμε την ανάγκη για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό σχολείο που θα έχει ως στόχο την επιστημονική γνώση του ιστορικού παρελθόντος", καταλήγει...(B.K.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency