Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 05:28:25 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ο Κούλης προσβάλλει τους έλληνες : Σύμβουλος του Πιερρακάκη ο εσθονός πολιτικός που είχε αποκαλέσει «χρήσιμους ηλίθιους» τους Έλληνες.

Ο Κούλης προσβάλλει τους έλληνες : Σύμβουλος του Πιερρακάκη ο εσθονός πολιτικός που είχε αποκαλέσει «χρήσιμους ηλίθιους» τους Έλληνες.

ESTHONOSΘα ήταν ανέκδοτο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό. Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης προσέλαβε για σύμβουλό του τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες. Αυτόν που το 2015 είχε αποκαλέσει τους Έλληνες: Χρήσιμους ηλίθιους.

Η δήλωση του Εσθονού, τότε, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα και μάλιστα είχε γίνει και επίσημο διαβημα του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά προς τον πρέσβη της Εσθονίας στην Αθήνα.

Οι δηλώσεις του κ. Ίλβες μιλούσαν για την Ελλαδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο γιατί πίεζαν την Eυρώπη για χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων που τούς είχαν επιβληθεί με την αιτιολογία ότι διαταρράσσουν την ευρωπαϊκή ενότητα...(B.K.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency