Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 04:11:19 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Προς Μητσοτάκη το ανάγνωσμα : Επιτελικό κράτος δεν είναι να κάνεις σύσκεψη μετά από 15ήμερες διακοπές...

Προς Μητσοτάκη το ανάγνωσμα : Επιτελικό κράτος δεν είναι να κάνεις σύσκεψη μετά από 15ήμερες διακοπές...

santorinios«...Η κυβέρνηση σε διακοπές κι όταν επιστρέψει θα κάνει σύσκεψη και θα πάρει μέτρα για την Σαμοθράκη. Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος. Η ανικανότητά τους είναι προφανής, γιατί δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τις συνθήκες που έστελναν ένα πλοίο, και γιατί αποφάσισαν να κάνουν σύσκεψη δεκαπέντε ημέρες αφότου εμφανίσθηκε το πρόβλημα κι αφού η χώρα έγινε ρεζίλι», τόνισε ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός στο Κόκκινο και την Ντίνα Μπατζιά, καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις μελέτες εφαρμογών που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να δημοπρατήσει τουλάχιστον το έργο επέκτασης του λιμανιού της Σαμοθράκης.

«Όταν επιστρέψουν λοιπόν όλοι την Δευτέρα, θα πάρουν μέτρα για τη Σαμοθράκη, που στο μεταξύ βίωσε τον πρωτόγνωρο αποκλεισμό επί 10 ημέρες, με τεράστιες συνέπειες στη φήμη του νησιού, στην οικονομία , στις επιχειρήσεις που περιμένουν αυτούς τους δύο μήνες να δουλέψουν όπως στα περισσότερα νησιά, για να αντέξουν τους επόμενους μήνες που έρχονται . Όταν και θα φανεί η ζημιά που έπαθε η Σαμοθράκη», προσθέτει ο κ. Σαντορινιός.

Επισημαίνει πως «η εταιρεία που έχει τις άγονες γραμμές από το 2009 (τα πλοία ΣΑΟΣ και Σαόνησος) έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα στα πλοία της το τελευταίο χρονικό διάστημα και κάθε φορά –όπως λέει- αναζητούσαμε μία λύση. Η εταιρεία επιδοτείται με σύμβαση του 2009, για το δρομολόγιο. Αν δεν γίνει το δρομολόγιο, δεν πληρώνεται η εταιρεία. Κάθε φορά που παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα, υπήρχε πλοίο αντικατάστασης. Τον Ιανουάριο που είχαμε αντίστοιχο πρόβλημα και στα δυο πλοία, εμείς αμέσως βάλαμε το οχηματαγωγό ΑΝΑΞ και ταυτόχρονα χρησιμοποιήσαμε το μεγάλο σκάφος του Λιμενικού το ΠΑΘ 090 «Γαύδος» για τις αναγκαίες μεταφορές. Γενάρη αυτά, εποχή που δεν υπάρχουν άλλα σκάφη, γιατί γίνεται η συντήρησή τους και παράλληλα το νησί χωρίς τουρίστες.»

Σχόλια:

Powered by Web Agency