Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 04:26:39 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Κατάπτυστοι καραγκιόζηδες : Αρχισαν τη λογοκρισία και τη φίμωση στα Μέσα Ενημέρωσης !φ

Κατάπτυστοι καραγκιόζηδες : Αρχισαν τη λογοκρισία και τη φίμωση στα Μέσα Ενημέρωσης !φ

FIMOSH.BIAΔέκα ημέρες μόλις μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ και της εποπτείας του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων προσωπικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η λογοκρισία φαίνεται πως έγινε συνήθεια..Μετά την αποσιώπηση της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βρετανίδα πρωθυπουργό για εφαρμογή και τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε στην ανακοίνωσή της Τερέζα Μέι, σειρά έχει σήμερα η αποσιώπηση της δήλωσης του νέου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο συνέδριο του Economist.

...Το ΑΠΕ στο τηλεγράφημά του ανέφερε: «Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο του σταθεροποιητή στην περιοχή των Βαλκανίων. Σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών. Ταυτόχρονα, όμως, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και τα προϊόντα μας», ενώ ταυτόχρονα μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας».

....Ωστόσο, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε για την ακρίβεια τα παρακάτω:

«....Θα έλεγα ένα πράγμα διότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Οι δύο λαοί δουλεύουν μαζί εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια μεγάλη ροή τουρισμού, υπάρχει μεγάλη ροή ανταλλαγής προϊόντων και επίσης επενδύσεις. Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας. Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς δίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους», αναφέρει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency