Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 07:56:30 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Κ. Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη να ανασυγκροτήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Κ. Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη να ανασυγκροτήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

ZAXARIADHS.SYRIZA«...Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι και μας πιστεύει και μας εμπιστεύεται. Προφανώς και δεν συγχώρεσε τα λάθη μας, αλλά μας δίνει το περιθώριο και την ευκαιρία που χρειαζόμαστε, σαν ο μοναδικός φορέας ελπίδας της Προοδευτικής Παράταξης. Σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης οφείλουμε να χτίσουμε μια νέα μεγάλη κοινωνική συμμαχία» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει: «Ο ρόλος που μας έδωσε ο λαός δεν ήταν απλώς αυτός του ισχυρού πόλου της αριστεράς, ούτε απλώς θεσμικά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά του πολιτικού και κοινωνικού φορέα, ο οποίος οφείλει και έχει την ευθύνη να ανασυγκροτήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, χωρίς αποκλεισμούς, ιδεοληψίες και πολιτικά σύνδρομα. Πάνω σε αυτό, και πάνω στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τσίπρα «χτίζουμε» την επόμενη μέρα».

Ερωτώμενος για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Ζαχαριάδης αναφέρει με νόημα πως «επιβάλλεται να είναι ένα συνέδριο πλήρους αντιστοίχισης του εκλογικού, του κοινωνικού, του πολιτικού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τον κομματικό μας φορέα που μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει να εκφράσει το όλο της προοδευτικής παράταξης στη χώρα. Μέχρι το συνέδριο μπορούμε να δουλέψουμε στο ζήτημα της διεύρυνσης, αλλά κυρίως της εμβάθυνσης». «Η Αριστερά είναι λιγότερο ή περισσότερο "αριστερή" ανάλογα με τα αποτελέσματα που παράγει, όχι στη θεωρεία αλλά στην πράξη. Η νέα Αριστερά του μέλλοντος χρειάζεται συμμαχίες, πρόγραμμα και στρατηγική, αυτό νομίζω είναι το σχέδιο που όλοι μαζί υπηρετούμε στο κόμμα» επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει πως «Το να «διαβάζεις» τις ανάγκες της κοινωνίας δεν αποτελεί μετάλλαξη. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που δεν ευδοκίμησαν τα σενάρια της στρατηγικής ήττας της Αριστεράς».

Τέλος, σημειώνει πως «η ανανέωση είναι στοιχείο υπαρξιακό, στοιχείο εξέλιξης για τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα. Η σύμπλευση παλαιότερων και νεότερων στελεχών είναι, εκτιμώ, το ιδανικό «πάντρεμα» για μια μεγάλη, δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency