Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 08:23:39 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Μητσοτάκης στο υπ. Παιδείας : Ούτε λέξη για διορισμούς εκπαιδευτικών.

Μητσοτάκης στο υπ. Παιδείας : Ούτε λέξη για διορισμούς εκπαιδευτικών.

MHTSOT.KYRIAKOS.4Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων...Στο υπουργείο τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, ενώ στην είσοδο τον περίμεναν συγκεντρωμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε αρκετούς διά χειραψίας και αντάλλαξε μερικές κουβέντες μαζί τους.

...Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το γραφείο της υπουργού όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση για την Παιδεία, με τη συμμετοχή της υπουργού κ. Κεραμέως, της υφυπουργού για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής Σοφίας Ζαχαράκη και του υφυπουργού για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλη Διγαλάκη, καθώς επίσης και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του.

Κατά την υποδοχή ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος όμως στη συνέχεια αποχώρησε.

Όσον αφορά το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι βασικές στρατηγικές επιλογές, οι στόχοι και οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ασύλου και η αριστεία των πρότυπων σχολείων, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε προσκλήψεις εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή θα γίνουν κανονικά. Υπάρχουν τεράστια κενά», ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε για τις 10.500 προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση. Όπως είπε, «πρόθεση της κυβέρνησης είναι πρώτα να χαρτογραφήσει τις ανάγκες και έπειτα να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις».

Σχόλια:

Powered by Web Agency