Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 08:57:51 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Χαρίτσης: Ενιαίο μέτωπο όλων των προοδευτικών δυνάμεων τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία.

Χαρίτσης: Ενιαίο μέτωπο όλων των προοδευτικών δυνάμεων τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία.

xaritsis.Β«...Βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική κατάσταση, με δεξιά κυβέρνηση που πολύ σύντομα θα δοκιμάσει να αμφισβητήσει τις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις. Για να απαντήσουμε αποτελεσματικά είναι απαραίτητη η μέγιστη δυνατή συσπείρωση, το ενιαίο μέτωπο όλων των προοδευτικών δυνάμεων τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία. Μόνο έτσι θα βάλουμε φρένο στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς της ΝΔ» υπογραμμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, με συνέντευξή του στο Νews 24/7, που ανοίγει τον διάλογο για την επόμενη μέρα του προοδευτικού χώρου.

Ο Αλ. Χαρίτσης μάλιστα, τονίζει πως «το επόμενο διάστημα θα ανοίξουμε έναν ειλικρινή διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, δίχως εκπτώσεις στο πρόγραμμα και τις αξίες μας, αλλά και χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, με στόχο τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, που θα προστατεύσει τις λαϊκές κατακτήσεις και θα διεκδικήσει την πολιτική ηγεμονία στη χώρα».

Ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «η οικονομική πολιτική που δρομολογεί η ΝΔ, όχι μόνο ισχυρή ανάπτυξη δεν θα φέρει, αλλά κινδυνεύει να δυναμιτίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα που πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού και να βάλει τη χώρα ξανά σε περιπέτειες», ενώ επισημαίνει ότι «οι πολίτες δεν έδωσαν λευκή επιταγή στη ΝΔ να κυβερνήσει όπως θέλει». «Δεν θα δείτε, ωστόσο, από μας μηδενιστική αντιπολίτευση που άσκησε στη δική μας κυβέρνηση η ΝΔ» αναφέρει χαρακτηριστικά, παράλληλα, ωστόσο, προειδοποιεί: «Αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να επιτεθεί στα κοινωνικά δικαιώματα, να ξηλώσει όσα κερδήθηκαν με τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού το προηγούμενο διάστημα, όπως πολύ φοβάμαι ότι θα κάνει, θα μας βρει κάθετα απέναντί της, τόσο στη Βουλή, όσο και στον δρόμο, μαζί με τα συνδικάτα και τα κινήματα των πολιτών».

...Ο Αλέξης Χαρίτσης τάσσεται υπέρ της άμεσης ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «πρέπει να αποκτήσει οργανική και μόνιμη σχέση με όλον αυτόν τον κόσμο που τον στηρίζει εκλογικά. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ενίσχυση της παρουσίας και των δυνάμεών μας εκεί που χτυπά η καρδιά της κοινωνίας: στα συνδικάτα, την αυτοδιοίκηση, τις επαγγελματικές ενώσεις, τη νεολαία, στις κινήσεις πολιτών για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Το κόμμα μας χρειάζεται να αλλάξει γρήγορα, να ωριμάσει, οργανωτικά και προγραμματικά, για να γίνει το όχημα κάθε δημοκρατικού πολίτη που θέλει να μπει η χώρα σε προοδευτική τροχιά. Αυτό δεν σημαίνει κεντροαριστερή μετάλλαξη, όπως πολλοί σπεύδουν να προδικάσουν. Αντίθετα, τόσο η ελληνική εμπειρία όσο και η ευρωπαϊκή δείχνουν ότι είναι η σοσιαλδημοκρατία αυτή που καλείται να στραφεί προς την Αριστερά αν θέλει να ανακτήσει τη χαμένη κοινωνική της δυναμική» επισημαίνει χαρακτηριστικά...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency