Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 10:12:41 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Το πρώτο, κιόλας, σκάνδαλο του Μητσοτάκη : 'Πρώην σύμβουλος της Lamda Development ο αρμόδιος για το Ελληνικό υφυπουργός !

Το πρώτο, κιόλας, σκάνδαλο του Μητσοτάκη : 'Πρώην σύμβουλος της Lamda Development ο αρμόδιος για το Ελληνικό υφυπουργός !

MHTSOTAKH.KLEFTESΕίναι δυνατόν κάποιος να είναι ελεγχόμενος και ελέγχων; Ναι, γιατί φαίνεται ότι στην περίπτωση του Ελληνικού, της Lamda Development και της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδηγός είναι το δόγμα... Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει...

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Documentonews.gr, ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, εμφανιζόταν μέχρι πρότινος ως σύμβουλος της Lamda Development για το Ελληνικό!

Και σήμερα έχει αναλάβει ακριβώς αυτή την αποστολή από τον πρωθυπουργό. Να ολοκληρώσει, δηλαδή, τα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα της επένδυσης.

Στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ξεσπάσει σάλος αφού ο μέχρι πρότινος σύμβουλος και εκ των διαπραγματευτών της Lamda Development για το Ελληνικό, πέρασε από την άλλη πλευρά και έχει πλέον την πολιτική ευθύνη για την επένδυση.

Ήδη, μάλιστα, σήμερα έχει συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να «λύσουν» εκείνα τα ζητήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Lamda Development θεωρεί ότι «εμποδίζουν» την έναρξη των εργασιών.

Ο υφυπουργός και καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετείχε, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του documentonews, στο πλευρό των μελετητών της Lamda Development στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις που γίνονταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τις πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού. Μελέτες απαραίτητες για την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Οι πληροφορίες του Documentonews.gr λένε ότι ο κ. Οικονόμου άρχισε να εμφανίζεται στις συναντήσεις εργασίας με τους μελετητές της Lamda Development από τον Μάρτιο του 2018 οπότε και εγκρίθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό. Οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τα στελέχη του ΥΠΕΝ γίνονταν αφού μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος η Lamda Development θα έπρεπε να καταθέσει τις απαραίτητες μελέτες για την έκδοση των ΚΥΑ. Και ακριβώς σε αυτό το στάδιο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σύμβουλος του επενδυτή ήταν ο σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος.

ΥΓ.: Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος ως καθηγητής ήταν το 2014 επιβλέπων διπλωματικής εργασίας με τίτλο «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ». Μιας εργασίας αποθεωτικής για τους σχεδιασμούς της Lamda Development για την αξιοποίηση του καλύτερου φιλέτου της Ευρώπης.

***Σ. Φάμελλος: Ο Οικονόμου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελληνική Πολιτεία

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι παρά εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων» δηλώνει στο documentonews.gr ο πρώην αν. υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος. Παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει μέτρα και να τοποθετηθεί για το ζήτημα δεοντολογίας που εγείρεται μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δ. Οικονόμου, ήταν μέχρι πρότινος σύμβουλος της Lamda Development.

Ο κ. Φάμελλος επισημαίνει ότι η εκπροσώπηση της Lamda Development από τον κ. Οικονόμου πιστοποιείται από πρακτικά επίσημων συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Πολιτείας. Τονίζει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την προϋπηρεσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος γεγονός που αποδεικνύει -κατά τα λεγόμενά του- τις καταγγελίες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη για «συμφωνία» Lamda Development – ΝΔ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο πρώην αν. υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη «εντολοδόχο συμφερόντων», υποστηρίζοντας πως ο νέος υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος «δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελληνική Πολιτεία» λόγω αμφιβολιών για το κατά πόσο θα διασφαλίσει με τις αποφάσεις του το δημόσιο συμφέρον...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency