Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:59:04 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Αθλιος και υποκριτής ο Κούλης : Δεσμεύτηκε στη Μέι ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών !

Αθλιος και υποκριτής ο Κούλης : Δεσμεύτηκε στη Μέι ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών !

M.HTSOT.MOYRH«Τα συγχαρητήριά της για την εκλογή του έδωσε χθες τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και η κ. Τερέζα Μέι», διαβάζουμε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το πρωί της Τετάρτης, προφανώς κατόπιν ενημέρωσης από το πρωθυπουργικό γραφείο, και όπως προστίθεται:

«Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή». Δηλαδή, γενικότητες....

Μα κάτι λείπει...

Φαίνεται, ωστόσο, πως προφανώς κάτι διάλεξε να αποσιωπήσει η κυβερνητική πλευρά, που δεν είναι άλλο από την αναφορά της Τερέζα Μέι σε - ποια άλλη - την άβολη για τη ΝΔ Συμφωνία των Πρεσπών:

meimhtsot.jpg

«On wider regional issues, the Prime Minister said that she believed the Prespes Agreement with North Macedonia was an important step forward and welcomed Prime Minister Mitsotakis's commitment to honour its implementation», γράφει αυτολεξεί η σχετική αναφορά από το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο (διαβάστε τη εδώ) που μεταφράζεται ως εξής:

«Σχετικά με ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, η βρετανίδα πρωθυπουργός είπε πως πιστεύει πως η Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά και καλωσόρισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να τιμήσει την ολοκλήρωσή της».

Είναι σαφές: η πλευρά Μητσοτάκη διέρρευσε επιλεκτικά σημεία από τη συνομιλία του νέου πρωθυπουργού με την βρετανίδα πρωθυπουργό, αποκρύπτοντας τα ενοχλητικά σημεία, εκείνα που δεν εξυπηρετούν αυτά που «λέει μέσα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών πουλώντας φτηνή πατριδοκαπηλεία.

Σχόλια:

Powered by Web Agency