Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 04:03:48 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ορκίστηκε η νέα πολυπληθής κυβέρνηση.

Ορκίστηκε η νέα πολυπληθής κυβέρνηση.

KYBERN.MHTS.ORKOMOSIAΟλοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο - Όλα τα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο και κανείς πολιτικό - Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση-παραλαβή των υπουργείων - Την Τετάρτη 10/7 θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο - «Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ, ούτε νέο είναι, ούτε μικρό κι ευέλικτο, όπως δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ...

...Ανσλυτικά,

...Το μεσημέρι της Τρίτης 9/7 πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, τη σύνθεση της οποίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 8/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (αναλυτικά παρακάτω) και ακολουθεί η προβλεπόμενη παράδοση-παραλαβή των υπουργείων. Και τα 50 νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έδωσαν θρησκευτικό όρκο (κανένα πολιτικό), ενώ της τελετής χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η παράδοση - παραλαβή των υπουργείων

Ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών και η τελετή ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 45 λεπτά με την ομαδική φωτογραφία της νέας κυβέρνησης μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθώς και αρκετές σύζυγοι και μέλη των οικογενειών των μελών της νέας κυβέρνησης.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency