Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 08:31:50 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ανοιξαν οι κάλπες.

Ανοιξαν οι κάλπες.

kelph-eklogesΤα 21.478 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας άνοιξαν για τους ψηφοφόρους στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ. Στο διάστημα αυτό καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 9.903.864 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 519.227 είναι ηλικίας 17 έως 21 ετών και ψηφίζουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά.

...Αφού κλείσουν οι κάλπες, αρχίζει η καταμέτρηση των ψήφων και στη συνέχεια των σταυρών. Τα αποτελέσματα συγκεντρώνονται σε κάθε νομό από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, μεταδίδονται στο υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία, το υπουργείο, τα αναρτά στην ιστοσελίδα του (https://ekloges.ypes.gr/) και τα διοχετεύει στα ΜΜΕ.

...Μόλις δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή στις 9 το βράδυ, θα γίνει γνωστή η ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Singular Logic, Γ. Θεοδωρόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική διαδικασία...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency