Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:47:55 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Το μεγάλο τσιμπούσι του Μητσοτάκη στη διαπλοκή και την ολιγαρχία.

Το μεγάλο τσιμπούσι του Μητσοτάκη στη διαπλοκή και την ολιγαρχία.

PLOYTOS.APLHSTIAΤραπεζίτες , καναλάρχες, ολιγάρχες υπόδικοι ή μη , μεγάλοι εργοδότες, περιμένουν πως και πως τα δώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έχει υποσχεθεί αν σχηματίσει κυβέρνηση. Οι καναλάρχες να καταργηθεί ο νόμος Παππά ώστε να ξαναμπούν στο καθεστώς του «τσάμπα» αλλά και να απαλλαγούν από την υποχρέωση να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό και μάλιστα με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι τραπεζίτες να πάρουν το «μαξιλάρι» των 37 δις όπως προανήγγειλε ο «λαγός» του Μητσοτάκη, Μπ. Παπαδημητρίου. Οι υπόδικοι ολιγάρχες να τελειώσουν με τις δικαστικές εκκρεμότητές τους και οι μη υπόδικοι , όπως ο Λάτσης, νέα deal και χαριστικές αυτή την φορά συμβάσεις όπως στο Ελληνικό, ώστε να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους. Η μεγάλη εργοδοσία περιμένει εργασιακές σχέσεις-λάστιχο , κατάργηση 8ωρου, 7 μέρες δουλειάς.

...Οι ιδιοκτήτες των ιατρικών διαγνωστικών κέντρων αναμένουν να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία. Μεγάλοι επιχειρηματίες περιμένουν στην γωνιά για να αλώσουν ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Οι ασφαλιστικές ήδη πανηγυρίζουν με την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος που είναι επί θύραις.

...Ολοι αυτοί ετοιμάζονται να κάνουν πάρτι αν βγει ο Μητσοτάκης.

...Τα δώρα που τους υπόσχεται ο «οδοστρωτήρας» είναι «καρφιά» στην καρδιά των μισθωτών, των συνταξιούχων , των μεσαίων εισοδημάτων., των νέων. Τα δώρα αυτά προυποθέτουν νέα αφαίμαξη εισοδημάτων μέσα από «πιστοληπτικές γραμμές στήριξης», δηλαδή νέα μνημόνια. Οι μάσκες της ηγεσίας της ΝΔ έπεσαν. Οσο και να διαψεύδουν τα επιτελεία της Πειραιώς το σχέδιο τους είναι καθαρό. Επιστροφή στο καθεστώς της επιτροπείας με νέα δάνεια. Όλα για μία νέα , μεγάλη αναδιανομή των εισοδημάτων και του πλούτου που παράγεται, υπέρ των πλουσίων. Αυτό το σχέδιο Μητσοτάκη που θα ζήλευε ακόμα και το ΔΝΤ, είναι έτοιμο. Αν η ΝΔ νικήσει στις εκλογές θα υλοποιηθεί με την αμέριστη βέβαια συμπαράσταση της «της ουράς»της, της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ.
Είναι στο χέρι της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας που τα συμφέροντά της είναι στον αντίποδα αυτού του σχεδίου, να ακυρώσει το πάρτι της ολιγαρχίας . Η επάνοδος της δεξιάς στην εξουσία εμποδίζεται μόνο με ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι και η μοναδική χρήσιμη ψήφος για τους πολλούς ανεξάρτητα αν συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια:

Powered by Web Agency