Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 04:19:35 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Παπαδημούλης: Όχι στην αποχή, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω...

Παπαδημούλης: Όχι στην αποχή, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω...

papadhmoulis«...Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά και σε όσους καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αποφύγουμε μία κοινωνική και πολιτική οπισθοδρόμηση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9», καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή.

«Όχι στην αποχή, μην τσιμπήσουμε να θεωρήσουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα τους σώσουν αυτοί, που έχουν την πρώτη ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας -η ΝΔ», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Δεν παριστάνουμε τους τέλειους -και λάθη κάναμε κι αδυναμίες έχουμε- αλλά αυτήν τη στιγμή οι δύο εναλλακτικές για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι Τσίπρας και κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή Μητσοτάκης με το πρόγραμμα της ΝΔ και το ιστορικό φορτίο της ευθύνης που βαρύνει αυτό το κόμμα». Σημείωσε, δε, ότι «η λαιμαργία της Νέας Δημοκρατίας για την "κουτάλα" της εξουσίας, οι δηλώσεις, που μαρτυρούν την κρυφή ατζέντα, η αποφυγή του Μητσοτάκη -όπως ο διάολος το λιβάνι- για μια ουσιαστική προγραμματική αντιπαράθεση με στοιχεία και με επιχειρήματα, είναι μάντης κακών» και «επειδή έχουμε, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, αυτά τα 4,5 χρόνια πετύχει αρκετά πράγματα στην οικονομία, τα δημόσια οικονομικά, τη σημαντική μείωση της ανεργίας, τα βήματα ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, τη βελτίωση της διεθνούς θέσης της χώρας, την εξωτερική πολιτική, βήματα εκσυγχρονισμού της διοίκησης, περιορισμό της διαφθοράς, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω».

...Αναφερόμενος στον εκλογικό πήχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Ο στόχος που είχε βάλει και πάλεψε λυσσασμένα το πολιτικό, οικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο, οι Έλληνες ολιγάρχες του πλούτου, το να συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη αποτύχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρωτιά και σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα -γιατί γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολη η ανατροπή που επιδιώκουμε- ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που εκφράζει σήμερα την αριστερή προοδευτική, δημοκρατική παράταξη στη χώρα, θα παραμείνει ο ένας από τους δύο ισχυρούς πόλους του πολιτικού μας συστήματος, καθώς στις εκλογές της Κυριακής θα καταγραφεί μια σημαντική ενίσχυση του πολιτικού διπολισμού, που θα οδηγήσει την Ελλάδα για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μια συντηρητική, οπισθοδρομική και νεοφιλελεύθερη άποψη, που δεν έχει πια ακροδεξιούς κόκκους, αλλά τους ακροδεξιούς στο τιμόνι, ή μια αριστερή προοδευτική πρόταση για ανάπτυξη με κοινωνικό κράτος και με έγνοια για τους πιο αδύναμους και για τη μεσαία τάξη».

...Σχετικά με την ανάδειξη των νέων προσώπων στην ηγεσία της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχει σημαντική δυσφορία και αντιδράσεις για το πακέτο που συμφωνήθηκε τελικά στο Συμβούλιο, διότι όλες οι πλευρές έχουν λόγο να παραπονούνται» και «όλη αυτή η εικόνα με το "παζάρι" και με τις αλλαγές των προσώπων, "δώσε μου αυτό για να σου δώσω το άλλο", απέχει πολύ από την Ευρώπη που θέλουν οι πολίτες», καθώς «θέλει περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη δημοκρατία το πώς παίρνονται οι αποφάσεις».

«...Σε αυτήν τη μακρά διαπραγμάτευση, το "ανατολίτικο παζάρι" που γινόταν στις Βρυξέλλες, έλειψε η συζήτηση, το περιεχόμενο της πολιτικής, για το πρόγραμμα, τους στόχους της επόμενης πενταετίας», εξήγησε.

Ερωτηθείς σχετικά με την υποστήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου έναντι των τουρκικών ενεργειών, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε: «Η στήριξη είναι πλήρης -και στο επίπεδο του Συμβουλίου και στο επίπεδο του Κοινοβουλίου και της Κομισιόν- αποτυπώνεται σε δηλώσεις και διαρκώς προσπαθούμε τα λόγια να μετατρέπονται και σε έργα, αλλά η απομόνωση της επιθετικότητας της ηγεσίας Ερντογάν έναντι και της Κύπρου και της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πλήρης και αυτό είναι ένα ακόμη τεκμήριο της άσκησης μιας επιτυχούς εξωτερικής πολιτικής»...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency