Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 05:53:13 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Γ. Αμανατίδης στην ΕΡΤ3: Ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στην ΝΔ.

Γ. Αμανατίδης στην ΕΡΤ3: Ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στην ΝΔ.

AMANATIDHSΟ κ. Παπαδημητρίου όταν μίλησε δεν είπε αυτές είναι δικές μου απόψεις και η ΝΔ διέψευσε μόνο το μισό μέρος αυτών και είναι πιθανόν τα χρήματα που έχουμε δημιουργήσει ως απόθεμα κι είναι άνω των 30 δισεκατομμυρίων να κατευθυνθούν στις τράπεζες» προειδοποίησε, μιλώντας σήμερα στην «ΕΡΤ3», ο υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Ο λαός όμως θα γυρίσει την πλάτη του, καθώς όπως φάνηκε και με τις επιστολές για το Μακεδονικό, αποκαλύπτεται σταδιακά το πραγματικό πρόσωπο και πρόγραμμα της ΝΔ, που εξακολουθεί εντούτοις να κρατά κρυφή ατζέντα» πρόσθεσε λέγοντας «πως όλα αυτά πρέπει να δει ο κόσμος και να κρίνει».

«Λένε για παράδειγμα 6 πρωθυπουργοί δεν υπέγραψαν εκεί που υπέγραψε ο Τσίπρας κι αποκαλύπτεται ότι ζητούσαν λιγότερα από αυτά που πετύχαμε και δεν υπέγραψαν-όχι γιατί δεν ήθελαν ή αρνήθηκαν, αλλά γιατί δεν υπέγραφαν οι άλλοι. Το 2012 ο Βενιζέλος μιλούσε για σύνθετη γεωγραφική ονομασία στον ΟΗΕ και το ίδιο έλεγε και ο Μητσοτάκης στη Βουλή το 2017» υπενθύμισε.

«Η μικροπολιτική όταν μπαίνει στα εθνικά θέματα κάνει κακό στην πατρίδα» επεσήμανε.

Μιλώντας στη συνέχεια για τον εκβιασμό που κάνει η ΝΔ ζητώντας αυτοδυναμία σημείωσε ότι «ήταν ο Μητσοτάκης που πριν από τις ευρωεκλογές έλεγε πως είναι ανοιχτός και επιδιώκει τις συνεργασίες με άλλα κόμματα, ακόμα κι αν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ».

Ερωτηθείς για τη διαφορά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις απάντησε ότι «η μάχη θα κριθεί όταν κλείσουν οι κάλπες και μπορεί να γίνουν μαζικές μετατοπίσεις ψηφοφόρων όσο αποκαλύπτεται το πρόγραμμα της ΝΔ. Γιατί να την ψηφίσουν οι συνταξιούχοι όταν ξέρουν πως θα τινάξει στον αέρα τον ασφαλιστικό; Γιατί να τους ψηφίσουν οι δάσκαλοι;» αναρωτήθηκε.

«...Η κατάρρευση του ασφαλιστικού και οι μειώσεις των συντάξεων έγιναν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς καταφέραμε να μην μειωθεί η προσωπική διαφορά, να μην κοπούν οι συντάξεις και να εξυγιανθούν τα ασφαλιστικά ταμεία που ήταν ελλειμματικά και τώρα έχουν πλεόνασμα».

...Κλείνοντας αναφέρθηκε στη συμμετοχή υποστηρίζοντας ότι « η αποχή δεν συμφέρει κανέναν και δεν ωφελεί τη δημοκρατία. Ωστόσο, το πολιτικό μας σύστημα πρέπει να εξετάσει τον τρόπο που λειτουργεί και να βρει τρόπους μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενδεχομένως, που να διασφαλίζουν τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων»...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency