Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 04:01:02 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Δ. Παπαδημούλης : Επανεκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δ. Παπαδημούλης : Επανεκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

papadhmoulis.2Ολοκληρώθηκε η εκλογή των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη να επανεκλέγεται υποστηριζόμενος από την ευρωομάδα της Αριστεράς...Εξελέγη  στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, που είναι ο μοναδικός Έλληνας και ο μόνος από την Ευρωομάδα της Αριστεράς που εξελέγη στο νέο προεδρείο της Ευρωβουλής, συγκέντρωσε 401θετικές ψήφους, επί συνόλου 663 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 60,5%).

Μετά την εκλογή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές, από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα, και φυσικά την Ευρωομάδα μου, που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους.

Θα προσπαθήσω να τιμήσω αυτήν την αυξημένη θεσμική ευθύνη, εκπροσωπώντας όσο καλύτερα μπορώ τον Ελληνικό λαό, την πολιτική μου ομάδα, αλλά και τους στόχους για ένα ισχυρότερο και πιο διαφανές Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος του Προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, θα εργαστώ για μια Ευρώπη πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και ελκυστική για τους πολίτες της».

Το νέο Προεδρείο, στο οποίο ο Δημ. Παπαδημούλης θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ευρωομάδα της Αριστεράς, θα διευθύνει τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου έως το τέλος του 2021...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency