Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 04:53:25 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Νίκος Φίλης: Για πρώτη φορά όποια κυβέρνηση εκλεγεί δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι παρέλαβε «καμένη γη».

Νίκος Φίλης: Για πρώτη φορά όποια κυβέρνηση εκλεγεί δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι παρέλαβε «καμένη γη».

FILHS.N«...Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει καμένη γη στην οικονομία» είπε ο Νίκος Φίλης στην εκπομπή του Νίκου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, απαριθμώντας τα βασικά μεγέθη της οικονομίας (ΑΕΠ, απασχόληση, εξάλειψη ελλειμμάτων, πλεονάσματα, μείωση επιτοκίων, ρύθμιση χρέους, δημοσιονομικό απόθεμα 34 δις. κλπ) που πιστοποιούν αυτή την εκτίμηση.

«Όταν η ΝΔ μιλάει για 4% ανάπτυξη- που βέβαια δεν πρόκειται να επιτύχει- αναγνωρίζει ότι υπάρχει η οικονομική βάση για μια τέτοια μεγάλη βελτίωση. Αυτή την οικονομική βάση δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ που παρέλαβε άδεια ταμεία το 2015 και τα παραδίδει γεμάτα»

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πρόγραμμα ταξικής μεροληψίας υπέρ των πλουσίων είπε ο Ν. Φίλης. Για παράδειγμα στον ΕΝΦΙΑ υπόσχεται οριζόντια μείωση, δηλαδή, μείωση και στις τεράστιες περιουσίες. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει ήδη κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ υπέρ της τεράστιας πλειοψηφίας της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.

Στις συντάξεις η ΝΔ προωθεί την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλειας που θα βυθίσει στην ανασφάλεια τους σημερινούς συνταξιούχους, ενώ, οι νέοι συνταξιούχοι θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και θα χάσουν τα χρήματά τους, όπως έγινε με την ΕΝRON και την ΑΙG στην Αμερική και την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί τη δίκαιη ποιοτική ανάπτυξη για όλους. Με αξιοπρεπείς, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και με σεβασμό στο περιβάλλον...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency