Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 04:31:48 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Αχτσιόγλου: Η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο για την ένοχη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό.

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο για την ένοχη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό.

axtsioglou.ΝΕΑΑισιόδοξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το βράδυ της 7ης Ιουλίου να είναι ο νικητής των εκλογών εξέφρασε μιλώντας στο Newpost.gr και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στο Επικρατείας του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

«Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση γιατί είχαμε και ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές αλλά είναι μία ανοιχτή αναμέτρηση και νομίζω ότι όσο περνάνε οι μέρες τόσο καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα μας και να αναδείξουμε και πτυχές του προγράμματος της ΝΔ που δεν έρχονται στο φως όσο θα έπρεπε κατά την άποψη μου και νομίζω ότι κερδίζουμε σιγά σιγά τους πολίτες», παρατήρησε αρχικά η κ. Αχτσιόγλου.

Πρόσθεσε ωστόσο πως «Κάθε αναμέτρηση είναι εξ ορισμού ανοιχτή. Έχουμε οπωσδήποτε ένα δύσκολο αποτέλεσμα πίσω μας αλλά νομίζω ότι μπορεί να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εφικτό να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ τη νίκη.

Εμείς δουλεύουμε αυτή την περίοδο με μόνο σενάριο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για να μπορέσουμε να ξαναέχουμε δηλαδή τη δυνατότητα διακυβέρνησης, να προχωρήσουμε τα βήματα που ξεκινήσαμε αλλά να τα προχωρήσουμε πιο τολμηρά καθώς θα είμαστε εκτός μνημονιακών συνθηκών και για την ενίσχυση της εργασίας και για τις στοχευμένες μειώσεις της φορολογίας και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για το αναπτυξιακό μοντέλο που θα μας περιλαμβάνει όλους. Ο κόσμος μπροστά σε αυτό το σχέδιο και στο ενδεχόμενο επιστροφής σε ένα παλιό μοντέλο που το έχουμε γνωρίσει και το οποίο τελικά οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία θα κάνει την επιλογή που θα δικαιώνει τις δικές του προσδοκίες και τους δικούς του κόπους».

Αναφερόμενη στο αρνητικό – για τον ΣΥΡΙΖΑ – αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Ο κόσμος στις ευρωεκλογές έχει διαφορετική αίσθηση του διακυβεύματος, ψηφίζει με μία μεγαλύτερη χαλαρότητα. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έδωσε ένα μήνυμα.

Η άποψη μου είναι ότι η κοινωνία πιο πολύ αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της και αν οι ανάγκες της δεν ικανοποιούνται εξ ολοκλήρου από την ασκούμενη πολιτική εκφράζει και τη δυσαρέσκεια της. και δυσκολότερα μπαίνει σε μία διαδικασία, ιδίως αν έχει κουραστεί και πολύ όπως στη χώρα μας που περάσαμε πολλά χρόνια εντός κρίσης, δυσκολότερα μπαίνει σε μία διαδικασία αναδρομής, συγκρίσεων προκειμένου να καταλήξει στο ποιος από τους δύο είναι καλύτερος να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά της.

Πιο πολύ κάνει μια κρίση σε ενεστώτα χρόνο ή τουλάχιστον εν προκειμένω εκτιμώ ότι αυτό έγινε, σε ενεστώτα χρόνο αν ικανοποιούνται οι ανάγκες της και αν δεν ικανοποιούνται εξολοκλήρου στέλνει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας που συνήθως το εισπράττει το κυβερνόν κόμμα».

«Με την πολιτική που ασκήσαμε βάλαμε ένα τέλος στα μνημόνια που είναι βασική συνθήκη για να μπορέσεις ακόμη και να συζητήσεις για το τι πολιτική θες. Ξεκινήσαμε βήματα που επουλώνουν πληγές του παρελθόντος και για τον κόσμο που υπέστη πολλά την περίοδο της κρίσης και για τους εργαζόμενους και για τους ανέργους και για τους συνταξιούχους και τώρα είμαστε στη φάση που μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα», συμπλήρωσε.

Γιατί ξανά ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείσα να σχολιάσει γιατί ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ξανά ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε: «Γιατί μπορούμε να έχουμε νέες και καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας, αυξημένα δικαιώματα για τον κόσμο της εργασίας. Γιατί μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα στοχευμένες μειώσεις φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα αλλά και συγχρόνως να έχουμε ένα ισχυρό μίγμα κοινωνικής πολιτικής».

«Την ατζέντα την βάλαμε εμείς καθαρά»

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η Κουμουνδούρου ότι ετεροπροσδιορίζεται και μπαίνει σε ένα αντιπολιτευτικό ρόλο η κυρία Αχτσιόγλου διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που έθεσε την ατζέντα.

«Την ατζέντα την βάλαμε εμείς καθαρά. Δηλαδή στα εργασιακά είχαμε ένα συγκεκριμένο έργο ως κυβέρνηση με αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση της ανεργίας, δημιουργία θέσεων εργασίας, χτύπημα της αδήλωτης εργασίας . Άρα δεν νομίζω ότι εμείς σερνόμαστε πίσω από την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Κάναμε ένα έργο στα εργασιακά και ζητάμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα.

Κάναμε ένα έργο στο κοινωνικό κράτος, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, οικογενειακά επιδόματα, σχολικά γεύματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί και ζητάμε να πάμε παρακάτω. Ατζέντα δική μας είναι αυτή. Ξεκινήσαμε ένα έργο στη φορολογική πολιτική, εμείς μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στην Ενέργεια, στα τρόφιμα και ζητάμε να πάμε παρακάτω. Άρα η ατζέντα είναι πρωτίστως δικιά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας: «Είναι προφανές ότι ο κόσμος έχει ανάγκη περισσότερα, είναι προφανές ότι είχε ίσως και μεγαλύτερες προσδοκίες από εμάς και είναι δεδομένος για εμάς ότι σε αρκετά πράγματα ίσως καθυστερήσαμε. Πιο πολύ θα το έλεγα με όρους καθυστέρησης παρά με όρους μη υλοποίησης. Καθυστερήσαμε να προχωρήσουμε τις φορολογικές ελαφρύνσεις που είχε ανάγκη ο κόσμος διότι τελειώσαμε το μνημόνιο τον Αύγουστο. Ίσως καθυστερήσαμε και κάποιες θεσμικές τομές στη σχέση του πολίτη με το κράτος. Στην επαφή του με τις δημόσιες υπηρεσίες. Πράγματα που θα έπρεπε να έχουν διευκολυνθεί περισσότερο. Κρίσιμα θέματα. Αλλά κάναμε βήματα και ζητάμε αυτά τα βήματα να μην ακυρωθούν. Να πάμε πιο μπροστά».

«Η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο προεκλογικά»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην προεκλογική τακτική της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως «Ο πρωθυπουργός θέλει να δοθεί αυτή η μάχη ανοιχτά. Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει μία προεκλογική περίοδο στην οποία προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο. Να κάνουμε εκλογές διά της σιωπής. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό παιχνίδι. Διά της σιωπής εκλογές δεν πρέπει να γίνονται και δεν πρέπει κανένας πολίτης να το θέλει».

«Η Νέα Δημοκρατία αποφεύγει προγραμματική αντιπαράθεση, αποφεύγει όλων των ειδών τα ντιμπέιτ που έχουμε ζητήσει. Αποφεύγει ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό ενώ ο κ. Μητσοτάκης προ μηνών έλεγε προκηρύξτε εκλογές κι εγώ κάθε μέρα θα βγαίνω και θα κάνω ντιμπέιτ. Τα αποφεύγει όλα προκειμένου να πάμε σε εθνικές εκλογές κατά το δυνατόν σιωπηροί. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», συμπληρώνει η κυρία Αχτσιόγλου.

«Ο πρωθυπουργός αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Κάθε χώρο. Κάθε περιβάλλον προκειμένου να αναδείξει αυτή την προγραμματική αντιπαράθεση και θα το κάνει και στον ΣΚΑΪ αυτό παρότι ξέρετε ότι δεν είναι ένα φιλικό περιβάλλον», προσθέτει.

«Από την πλευρά μας προσπαθούμε να πούμε στους πολίτες ότι εδώ παίζεται το μέλλον. Εδώ παίζεται η ζωή τους. Είναι πραγματικά ότι αυτό το σύνθημα που έχουμε ότι τώρα αποφασίζουμε για τις ζωές μας είναι, θεωρώ, από τα πιο ακριβή συνθήματα που υπάρχουν», εξήγησε στη συνέχεια σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αποχής από την εκλογική διαδικασία.

Εθελοντική επιστροφή σε κελί επιτήρησης το πρόγραμμα της ΝΔ

«Πραγματικά η επιλογή της 7ης Ιουλίου καθορίζει τι θα συμβεί στη χώρα μας πια όχι την επόμενη ημέρα αλλά την επόμενη τετραετία. Και είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια – ακριβώς επειδή είμασταν σε μνημόνιο, κάναμε διαπραγμάτευση, είχαμε καταναγκασμούς - είναι πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που κάνουμε μια επιλογή που έχει όραμα και βάθος», συμπλήρωσε.

«Ας μην γυρίσουμε εθελοντικά σε ένα κελί επιτήρησης γιατί νομίζω ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εκεί θέλει να μας πάει», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας στις εκλογές η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε: «Δεν δουλεύουμε με αυτό το σενάριο αυτή τη στιγμή. Εμείς δουλεύουμε μόνο με το σενάριο της εντολής για νέα κυβέρνηση»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency