Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 04:28:40 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ξενογιαννακοπούλου: Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση...

Ξενογιαννακοπούλου: Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση...

XENOGIANAKOPOYLOY"...Κάθε εκλογική μάχη, είναι μια καινούργια μάχη. Είναι μια καινούργια μάχη με άλλα χαρακτηριστικά και με άλλο διακύβευμα", τόνισε σε κεντρική ομιλία από την Καρδίτσα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου...

«Είμαι σίγουρη, ότι η δημοκρατική, προοδευτική Καρδίτσα, την ερχόμενη Κυριακή θα δώσει ένα μεγάλο μήνυμα και αποτέλεσμα ανατροπής. Θα ενώσει την προοδευτική φωνή για μια προοδευτική κυβέρνηση, μαζί με όλη την Ελλάδα».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα, στο χώρο του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

...Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε κατ' αρχάς πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι προδιαγεγραμμένο: «Μας είπαν πως 'ό,τι και να κάνετε τα αποτελέσματα είναι δεδομένα'. Δημιούργησαν ψυχολογία. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Κάθε εκλογική μάχη είναι μια καινούργια μάχη. Είναι μια καινούργια μάχη με άλλα χαρακτηριστικά και με άλλο διακύβευμα. Το μήνυμα το πήραμε αλλά τώρα προχωράμε σε μια εκλογική μάχη που θα κρίνει τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, την προοδευτική διακυβέρνηση, το πρόγραμμα, και πάνω από όλα την πορεία της χώρας μας. Και το ξέρουμε πολύ καλά, το βλέπουμε κάθε μέρα: Στη συσπείρωση που υπάρχει, στην κινητοποίηση, στην ανάγκη που νιώθει ο κόσμος ξανά να συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Και απόδειξη ότι αυτή η μάχη είναι ανοικτή, ότι είναι στο χέρι μας το ποια θα είναι η έκβασή της, ότι είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε όλοι μαζί, ο καθένας και η καθεμιά μας χωριστά και όλοι μαζί συνολικά και συλλογικά για τη μοίρα μας και την μοίρα της πατρίδας μας, απόδειξη η καλύτερη, για αυτή την ανοιχτή μάχη είναι η νευρικότητα και οι τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

...Η ίδια αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη, τόνισε πως «από την μια θέλει να δείχνει τάχα την μεγάλη αυτοπεποίθηση», ενώ από την άλλη, «δεν δίστασε να εκβιάσει τον ελληνικό λαό πριν μερικές μέρες, λέγοντας ότι θα πάει σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο». Αυτό τι σημαίνει; ρώτησε η ίδια, για να απαντήσει:

«Σημαίνει πολύ απλά αυτό που λέμε από την αρχή: Ότι η μάχη είναι ανοιχτή, ότι υπάρχει και πολιτική ρευστότητα και ότι υπάρχει κόσμος εκεί έξω που μας ακούει, προβληματίζεται, και μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει εμείς να αναδεικνύουμε πολιτικό προγραμματικό λόγο, επιχειρήματα. Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, και αυτό που τόσο καλά αποτυπώνει το κεντρικό μας σύνθημα, είναι ότι στις εκλογές, στις 7 Ιουλίου, η ψήφος μας είναι απόφαση για τη ζωή μας. Είναι απόφαση για το μέλλον που θέλουμε, είναι απόφαση για την πορεία που θα έχουμε».

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημείωσε παράλληλα, πως όλο αυτό το διάστημα έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την προκήρυξη των εκλογών, «υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια από την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης - αλλά δυστυχώς συνηγορούν και τα άλλα κόμματα - να μην γίνει πολιτική αντιπαράθεση, να μην γίνει πολιτικός διάλογος, να μην αναδειχθούν οι διαφορές. Και βέβαια η Νέα Δημοκρατία έχει και ένα λόγο παραπάνω» παρατήρησε και συνέχισε:

»Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με ωραία γενικόλογα συνθήματα, με διγλωσσία και βέβαια μέρα με τη μέρα, αποκαλύπτει το κρυφό, που δεν είναι και τόσο κρυφό, σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του, που αποτυπώνει πλήρως τις επιταγές και τα βουλεύματα του Δ.Ν.Τ.. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

...Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός έκανε σκληρή κριτική στη στάση του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «είναι λυπηρό μέσα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, από το ΚΙΝΑΛ, που θα περίμενε κανείς να έχει μία πιο προοδευτική τοποθέτηση, αυτή τη στιγμή μπροστά στο διακύβευμα των εκλογών, από την μια να εμμένει στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αποκόπτοντας κάθε γέφυρα επικοινωνίας στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας για να υπάρχει μία ευρύτερη σύγκληση προοδευτικών δυνάμεων αυτή την περίοδο, αλλά κυρίως το ότι βγήκαν και είπαν από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ότι είναι έτοιμοι να δώσουν ψήφο ανοχής στον κ. Μητσοτάκη, και βέβαια ψήφο συμπαράστασης στη Βουλή για να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο».

...Επισκοπώντας την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα από το 2015 μέχρι σήμερα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου παρατήρησε πως «ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Ακόμα και αν ένιωσε ότι οι ευρωεκλογές ήταν μια πιο χαλαρή ψήφος, ακόμα και αν ήθελε να στείλει κάποια μηνύματα, τώρα γνωρίζει πολύ καλά, ότι εδώ είναι μια διαφορετική κάλπη, που θα φέρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency