Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 01:03:05 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Οικολόγοι-Πράσινοι : Συνεχίζεται η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οικολόγοι-Πράσινοι : Συνεχίζεται η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

oikologoi-prasinoi2Υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με οριακή πλειοψηφία τάχθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι θα συμμετέχουν εκ νέου στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιουλίου. Στο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων η απόφαση για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίχθηκε από 43 μέλη, ενώ 37 μέλη ψήφισαν υπέρ της αυτόνομης συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές μαζί με άλλα Πράσινα σχήματα. Πέντε μέλη ψήφισαν λευκό. Το οριακό αποτέλεσμα έχει δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ των μελών των Οικολόγων Πράσινων.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Β' Αθηνών Γιώργος Δημαράς, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, τάχθηκε υπέρ της ανασυγκρότησης ενός αυτόνομου και αυτοδύναμου Πράσινου κόμματος, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά δήλωσε ότι σέβεται την τελική απόφαση του συνεδρίου.

....Επισήμανε δε την ένταση των οικολογικών προβλημάτων στον πλανήτη και τη χώρα μας που επιβάλλουν την ανάγκη μίας Πράσινης ατζέντας ζητώντας από την Αριστερά να γίνει πιο Πράσινη κι από την Οικολογία να ασχοληθεί περισσότερο με τα κοινωνικά προβλήματα.

....Στο πλαίσιο της εκ νέου συμπόρευσης των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει επικαιροποίηση του πλαισίου συνεργασίας και θα δοθεί έμφαση στις κοινές θέσεις των δύο κομμάτων που δεν υλοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο. Παράλληλα τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν τις διαφορετικές τους θέσεις για μία σειρά από ζητήματα, όπως οι εξορύξεις...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency