Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Αχτσιόγλου: Πάμε να δώσουμε την πιο μεγάλη μάχη για το μέλλον της χώρας.

Αχτσιόγλου: Πάμε να δώσουμε την πιο μεγάλη μάχη για το μέλλον της χώρας.

axtsioglou.ΝΕΑ«...Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι πρόδηλο, σχετίζεται με το μέλλον, με την επόμενη μέρα της χώρας, σχετίζεται και με το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός αυτής της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων η υπ. Εργασίας μιλώντας στο Action 24 και τον Γιώργο Κουβαρά

***Αναλυτικότερα,

...Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε μεταξύ άλλων:

- Το κρίσιμο είναι με ποιο πρόγραμμα προχωράμε για την επόμενη μέρα. To δικό μας πρόγραμμα λέει: νέες θέσεις εργασίας, με αυξημένους μισθούς, δικαιότερη φορολογία, αποτελεσματικότερο κράτος και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλειας για τους πολίτες.

-Διανύσαμε τον μισό δρόμο, δεν έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε τον κοινωνικό όλεθρο που παραλάβαμε. Την περίοδο 2010-2014 χάθηκαν περισσότερες από 1 εκατ. θέσεις εργασίας. Την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκαν πάνω από 370.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει βήματα μπροστά αλλά δεν έχουμε αποκαταστήσει όλη την απώλεια.

-Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για να αρχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί στους διάφορους κλάδους της οικονομίας. Αντιθέτως, η ΝΔ μείωσε το 2012 τον κατώτατο μισθό με νόμο, στα 586 ευρώ και στα 510 ευρώ για τους νέους.

-Το πρόγραμμα της ΝΔ λέει: μείωση της φορολογίας οριζόντια, χωρίς να υπάρχει στόχευση σε ανθρώπους μεσαίων και χαμηλότερων εισοδημάτων που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Το πρόγραμμά της είναι υπερβολικά κοστοβόρο σε ό,τι αφορά τη μείωση της φορολογίας των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην αύξηση των μισθών, διότι παρέδωσε ανεργία στο 27% και μείωσε μισθούς.

-Πυρήνας του προγράμματος της ΝΔ είναι ο κανόνας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει συρρίκνωση του προσωπικού και ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν θεωρεί ότι στα σχολεία μας και στα νοσοκομεία μας μπορεί να μειωθεί το προσωπικό κι άλλο.

-Ο προοδευτικός κόσμος μπορεί να συσπειρωθεί στην προοδευτική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για να έχουμε μία νέα εποχή για τη χώρα, θετική, αισιόδοξη, όπως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σιγά σιγά το τελευταίο διάστημα. Πάμε να δώσουμε την πιο μεγάλη μάχη, την ανοιχτή μάχη για τις εθνικές εκλογές, για το μέλλον της χώρας. Και πάμε για να την κερδίσουμε...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency