Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 10:36:14 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Μητσοάκης ίσον : Φτώχεια, ανεργία και πόνος...

Μητσοάκης ίσον : Φτώχεια, ανεργία και πόνος...

KOYLHS.FATSA«...Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πάρα πολύ σοβαρού κινδύνου. Η ΝΔ έχει αρχίσει και κτίζει ένα αφήγημα, μαζί με το φιλικό της Τύπο, ότι η οικονομία μας κινδυνεύει» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι οι Έλληνες, έχουν τη δυνατότητα, δια της ψήφου τους, να αποτρέψουν το πισωγύρισμα σε πολιτικές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

...Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και κατά την αντιπαράθεση με τον συνομιλητή του, βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο κ. Παππάς είπε ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι μεγαλύτερη από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναφερόμενος στην έκθεση της Κομισιόν, υπογράμμισε ότι «κάνει λάθη τα οποία έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν», δηλαδή, έχει υποεκτιμήσει τις δυνατότητες της καλής δημοσιονομικής πορείας.

....Όπως είπε, αυτό που λέει η Κομισιόν είναι σύνηθες, αλά χρησιμοποιείται εσωτερικά από τον κ. Μητσοτάκη για αντιπολίτευση.

«Ο τελικός στόχος του έτους είναι απολύτως βέβαιο ότι θα "πιαστεί" και θα σας έλεγα ότι έχουμε όλοι τη δυνατότητα, δια της ψήφου μας, οι Έλληνες, να αποτρέψουμε σενάρια πισωγυρίσματος σε πολιτικές ΔΝΤ» σημείωσε, τονίζοντας ότι είναι σενάριο το οποίο απεργάζεται μεθοδικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι υπάρχει μείωση στα μερίσματα, στις ασφαλιστικές εισφορές, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες και πρόσθεσε ότι «όλα τα θετικά μέτρα βρίσκονται σε εξέλιξη και ο λαός μπορεί με την ψήφο του να τα θωρακίσει».

....Σε ό, τι αφορά τον ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης, ο Ν. Παππάς είπε ότι καθορίζεται από το σύνταγμα, αλλά και τον εφαρμοστικό νόμο Καστανίδη, που είναι απολύτως σαφής.

....Διευκρίνισε δε, ότι ο νόμος Καστανίδη προβλέπει και το τι συμβαίνει στο «ακραίο ενδεχόμενο» διάλυσης της Βουλής, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα γνωμοδότησης από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου. «Ακόμα και εκεί (...) λέει ο νόμος ότι η κυβέρνηση ορίζει την ηγεσία της δικαιοσύνης» σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι απρεπές να διακινούνται φήμες ή να καλούν κάποιοι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρανομήσει.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την πορεία της. Έχουμε κατά το σύνταγμα την ευθύνη και για τις πράξεις και για τις παραλείψεις όσο είμαστε εν ενεργεία κυβέρνηση. Καλώς είμαστε. Δεν υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση» ανέφερε.

....Επίσης, ο υπουργός ανέφερε, ότι το 2014 η ΝΔ, λίγο πριν κλείσει η Βουλή, κατέθεσε 140 με 150 τροπολογίες, ενώ η κυβέρνηση κατέθεσε λιγότερες από 10.

Όπως είπε, «θα ανεβάσουμε τα στοιχεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ξέρει ο κόσμος»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency