Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 11:43:43 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ο Γ. Στουρνάρας ένα διαρκές σκάνδαλο...

Ο Γ. Στουρνάρας ένα διαρκές σκάνδαλο...

SAM.STOYRNARAS«Οι παρεμβάσεις του κ. Στουρνάρα σε ζητήματα 'σκληρής' κοινωνικής πολιτικής είναι στα όρια του σκανδάλου. Δουλειά του είναι η ρύθμιση και η εποπτεία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, των συστημικών τραπεζών», είπε ο Νίκος Ξυδάκης (ΕΡΤ, Η επόμενη μέρα) με αφορμή την παρέμβαση του διοικητή της ΤτΕ, με την οποία προκρίνει «εμπλοκή ιδιωτών στην υγεία και το συνταξιοδοτικό».

«...Συμπεριφέρεται τώρα ως υπουργός Οικονομικών», τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης. «Όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, μη εκλεγμένος φυσικά, συμπεριφερόταν ως κεντρικός τραπεζίτης και εντολοδόχος του ευρωσυστήματος», συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πολύ συχνά οι διαρκείς παρεμβάσεις του, όπως τον σκοτεινό Δεκέμβριο του 2014, παραμονές των εκλογών, που ουσιαστικά κάλεσε του Έλληνες καταθέτες σε bankrun, είναι ενεργές πολιτικές με τρομερό αντίκτυπο στην κοινωνία. Μιλάει ως κεντρικός τραπεζίτης και προτείνει αναμόρφωση του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού συστήματος; Ως τι; Με ποια ιδιότητα;

Συμπεριφέρεται τώρα ως υπουργός Οικονομικών. Όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, μη εκλεγμένος φυσικά, συμπεριφερόταν ως κεντρικός τραπεζίτης και εντολοδόχος του ευρωσυστήματος. Η πολιτική συμπεριφορά του κ. Στουρνάρα είναι ένα διαρκές σκάνδαλο για τους πολίτες οι οποίοι ψηφίζουν κάποιους και τους καλούν μετά να λογοδοτήσουν. Σε ποιον έχει λογοδοτήσει ποτέ ο κ. Στουρνάρας; Έχει εκλεγεί ποτέ; Έχει λάβει ποτέ πολιτική νομιμοποίηση;

...Εγώ βρίσκομαι εδώ διότι έχω μία εντολή. Αν μου αφαιρεθεί αυτή η εντολή στις επόμενες εκλογές δεν θα βγαίνω να κουνάω το δάχτυλο στις εκλεγμένες κυβερνήσεις παρά μόνο ως ένας σχολιαστής, ως δημοσιογράφος. Μέχρις εκεί».

....Σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκθέσει το πρόγραμμά του και το έχει θέσει σε εφαρμογή. Έκανε ενοποίηση των Ταμείων, εγχείρημα ιδιαιτέρως δύσκολο και το σύστημα στηρίζεται στην εργοδοτική εισφορά, στην εισφορά του εργαζομένου και στην κρατική εγγύηση. Το ίδιο σύστημα ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία ή η Γερμανία αλλά ακόμα και σ' εκείνες που έχουν άλλα χρηματοπιστωτικά ήθη όπως η Ελβετία.

«...Πέρα από αυτό, τα κεφαλαιοποιητικά ασφαλιστικά συστήματα έχουν εφαρμοστεί με καταστροφικά αποτελέσματα. Ο κ. Στουρνάρας, αν τον διαβάσετε προσεκτικά, λέει ότι στην αρχή θα έχουμε ένα κόστος μετάβασης! Ποιος θα το πληρώσει; Μετρημένα και κοστολογημένα από τον Σάββα Ρομπόλη το κόστος θα είναι πολλά δισεκατομμύρια. Ποιος θα το πληρώσει; Και αν αποτύχει, όπως απέτυχε σε μια σειρά από χώρες με πρώτη τη Χιλή όπου η σύνταξη πήγε 100 δολάρια, ποια κοινωνία θα αντέξει τα πειράματά του;»..(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency