Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 05:38:43 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Η ΝΔ έχει χάσει το μπούσουλα...

Η ΝΔ έχει χάσει το μπούσουλα...

MPALAFASΠαραθέτουμε τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών Γιάννη Μπαλάφα στο OPEN (Αμαλία Κάντζου - Βαγγέλης Γιακουμής):

Για το πολιτικό κλίμα στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές

«Ο κύριος Μητσοτάκης με την πρόσφατη συζήτηση στην βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

....Η κυβερνητική πλειοψηφία βγήκε ενισχυμένη και μέσα από τη συζήτηση αυτών των ημέρων προκύπτουν τα δυο σχέδια πάνω στα οποία καλείται να αποφασίσει ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές και αργότερα στις εθνικές εκλογές.

...Η Κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνεκτικό σχέδιο δυο φάσεων. Η πρώτη φάση ξεκίνησε την επόμενη μέρα που βγήκαμε από το μνημόνιο, το Σεπτέμβριο του 2018 και περιέχει μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, το επίδομα για το παιδί, το επίδομα ενοικίου κλπ και φθάνουμε σήμερα, στην τελευταία φάση, με το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης της κοινωνίας, με τις 120 δόσεις για την αποπληρωμή χρεών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης και στην εστίαση από 24% σε 13% , τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και την παροχή της 13ης σύνταξης».

...Για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα μέτρα ελάφρυνσης....

«Όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχθεί η αντιπολίτευση, υπάρχει ένα γενικευμένο αίσθημα ικανοποίησης για τις φοροελαφρύνσεις από τον κόσμο και, ιδιαίτερα, από τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης. Αυτό που η ΝΔ ονομάζει «ξεδιάντροπο προεκλογικόεπίδομα» ενισχύει το διαθέσιμο εισόδημα σε εκατομμύρια νοικοκυριά.

Η ΝΔ έχει χάσει το μπούσουλα. Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, δήλωσε πως η ΝΔ θα καταργήσει τη 13η σύνταξη και στη συνέχεια ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν θα την καταργήσουν. Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη αμηχανία από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

...Για το θέμα της ασφάλειας των πολίτων στην Αθήνα....

Η Αθήνα είναι μια από τις ασφαλέστερεςπόλεις της Ευρώπης. Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης,που θέλει και στην αστυνομία, για κάθε 5 απολύσεις να πραγματοποιείται 1 πρόσληψη, να μας πει με ποιο τρόπο θα ενισχύσει την ασφάλεια, όπως υπόσχεται»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency