Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 08:13:02 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Στην Εισαγγελία Διαφθοράς "δεμένος χειροπόδαρα", αύριο, ο Λοβέρδος.

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς "δεμένος χειροπόδαρα", αύριο, ο Λοβέρδος.

LOBERDOS.NOVARTISΑπό την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κλήθηκε για αύριο, το πρωί, να καταθέσει ανωμοτί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης για την υπόθεση της Νovartis, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που καλείται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να καταθέσει για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη είχε διαβιβάσει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον φάκελο της Νovartis στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να του σταλεί κλήση για να εξεταστεί ως ύποπτος, ενώ στο διαβιβαστικό περιγραφόταν η πράξη της δωροδοκίας για την οποία ο πρώην υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις.

...Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει δικαίωμα την ερχόμενη Παρασκευή να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και για να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής των έγγραφων εξηγήσεών του.

...Εξάλλου, επεστράφη από τη Βουλή στην Εισαγγελέα Διαφθοράς και η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων. Η δικογραφία, που εστάλη μετά την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού από τη Βουλή, αφορά σε ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις. Ο κ. Σαλμάς, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβει κλήση προς παροχή εξηγήσεων στην Εισαγγελία Διαφθοράς..(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency