rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Κατρούγκαλος : Ουδέποτε ο Ν.Κοτζιάς έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον διαγωνισμό για τις βίζες.

Κατρούγκαλος : Ουδέποτε ο Ν.Κοτζιάς έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον διαγωνισμό για τις βίζες.

KATROYGKALOS.BOYLHΔιευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη σημερινή τηλεοπτική παρουσίαση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

***Αναλυτικά η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ:

Σε συνέχεια των απαντήσεων που δόθηκαν από το ΥΠΕΞ επί της από 19/4/2019 σχετικής επίκαιρης επερώτησης και ειδικότερα επί όσων ανέπτυξε σε σημερινή του τηλεοπτική παρουσίαση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Π. Καμμένος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, ευρίσκονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ' αρμοδιότητα έλεγχό τους. Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό. Τούτο δε είναι και αυταπόδεικτο καθότι κατά την ανωτέρω συζήτηση όλα τα απαιτούμενα με την επερώτηση σχετικά έγγραφα τέθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο, στη διάθεση των επερωτώντων.

...Οι συμβάσεις υπεργολαβίας κατατέθηκαν στη Βουλή έτσι ακριβώς όπως προωθήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανάδοχη εταιρεία στο σχετικό διαβιβαστικό της, τα συμφωνηθέντα ποσά απαλείφθηκαν για λόγους εμπιστευτικότητας/απορρήτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.
.....Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του Υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση.
.....Επιπλέον, τονίζεται ότι ο κ. Νικητάκος, ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του τ. Υπουργού, κ. Κοτζιά.
Τα μέλη των Επιτροπών τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στη Βουλή δεν έτυχαν τιμωρητικής μεταχείρισης από τον τ. Υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά. Ενδεικτικά, ο ένας υπάλληλος του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μετατέθηκε στο Τόκυο κατόπιν δικού του αιτήματος προς την υπηρεσία, το οποίο και ικανοποιήθηκε.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διεξήχθη σύμφωνα με την ειδικές προβλέψεις του άρθρου 20 του ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α΄269/24.12.2014), καθώς και ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο.

Επιμένει στους ισχυρισμούς του ο Π. Καμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι αν δεν αρθεί η ασυλία και των δυο τους από τη Βουλή, θα ζητήσει να παραιτηθούν και οι δύο από βουλευτές για να πάνε στα δικαστήρια. «Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες το υπουργείου Εξωτερικών για τον διαγωνισμό για τις θεωρήσεις» υποστήριξε, λέγοντας: «Ο κ. Κοτζιάς γι' αυτό ξηλώθηκε... Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο». Παράλληλά, άφησε υπαινιγμούς και για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του τέως υπουργού Εξωτερικών στην υπόθεση.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα τον έλεγχο των εφημερίδων του ΔΟΛ.

«...Ο κ. Μαρινάκης, τότε που πήρε τον ΔΟΛ, πράγματι ήταν μια εποχή που συνομιλούσε με κάποιους από την κυβέρνηση... Μου είχε μεταφερθεί τότε ότι ο κ. Μαρινάκης είχε πει προς τους συνομιλητές του "βγάλτε τον Καμμένο από την κυβέρνηση από εταίρο και εγώ θα σας τον δώσω τον ΔΟΛ". Αυτό μου μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση... Και, μάλιστα, προς τιμήν του τότε, ο κ. Τσίπρας, του είπε ότι "εγώ δεν σπάω τον συνασπισμό με τον Καμμένο"».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε, επίσης, πως «δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε εμείς με τον Κόκκαλη, είναι ασυμβίβαστο η παρουσία Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια». «Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη, αλλά ο Πέτρος Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και μετοχές στην Intracom Defence Systems, που κάνει δουλειές με το υπουργείο Άμυνας. Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«...Τον είχα δει τον Μανώλη Πετσίτη το 2012 στις κοινές εκδηλώσεις... Από το '15 και μετά, μάλλον του κόψανε τα πόδια... Δεν πιστεύω ότι ο κ. Παππάς συνέχιζε να δίνει το δικαίωμα από το 2015 και μετά στον κ. Πετσίτη» σχολίασε ο τέως υπουργός Άμυνας...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency