Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 09:09:30 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Βουλή : Στην Ολομέλεια οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά.

Βουλή : Στην Ολομέλεια οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά.

LOBERDOS.NOVARTISΤρεις αιτήσεις άρσης ασυλίας εισάγονται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας: αφορούν τον Ανδρέα Λοβέρδο, για την υπόθεση NOVARTIS, τον Μάριο Σαλμά, για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, για ιδιωτική υπόθεση (έγκληση από πολίτη) - Με το άρθρο 86 η μήνυση Γεωργιάδη στον Π. Πολάκη και του εκδότη Γ. Κουρτάκη στον Πάνο Καμμένο..

....Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση. Ομοίως η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Πάνο Καμμένο, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

...Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας δηλώνει ότι οι δύο αυτές υποθέσεις αφορούν την περίοδο που ασκούσαν υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Τούτο σημαίνει ότι για να προχωρήσουν οι δύο υποθέσεις- για Π. Πολάκη και Π. Καμμένο- πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Οι δύο αυτές υποθέσεις δεν εισάγονται  στην Ολομέλεια...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency