Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 09:48:52 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Αντ. Ρουπακιώτης: Έγκλημα η Novartis ...

Αντ. Ρουπακιώτης: Έγκλημα η Novartis ...

ADONIS.NOBARTISΈγκλημα κατά των πολιτών και της ίδιας της κοινωνίας χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης το σκάνδαλο Novartis.

«...Είναι έγκλημα εναντίων των ασφαλισμένων που κλήθηκαν να πληρώσουν τη δικιά τους συνδρομή σε πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, είναι έγκλημα κατά των δημοσιονομικών της χώρας. Είναι έγκλημα σε βάρος της ανάγκης που έχει ο πολίτης να πιστεύει στην κρατική εξουσία. Τον συνθλίβει όταν ακούει συνέχεια τέτοιες ιστορίες για εγκλήματα. Είναι επίσης έγκλημα και κατά της ανάγκης να υπάρχει μία αξιακή σταθερά στην ελληνική κοινωνία ώστε να συγκροτείται πιστεύοντας σε αξίες» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το άρθρο 86 ως «ένα κακό σπυρί στο ελληνικό Σύνταγμα». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ταχύτατη αποσβεστική προθεσμία και στην «ερεθιστική πρόκληση», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, που έχουν οι υπουργοί και υφυπουργοί για να αποσβένεται η ευθύνη τους από τη διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων. Επίσης, στην «σκόπιμη αοριστία» για τα ποια εγκλήματα υπάγονται αλλά και στη «λειψή διατύπωση ότι αμελητί τα στέλνει ο εισαγγελέας».

Ο Αντ. Ρουπακιώτης εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο ρίχνουν στο τραπέζι το όνομα Πετσίτης, αντί να μιλάνε για το «έγκλημα Novartis». «Μήπως θέλουν να κρύψουν κάτι;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Τέλος, εκτίμησε ότι το άρθρο 86 παρέχει μία σωτήρια διάταξη. «Προβλέπει ότι αν διακοπεί η διενέργεια ακόμα και με παραγραφή, δικαιούται αυτός ο οποίος αναφέρθηκε να ζητήσει τη συγκρότηση επιτροπής στην οποία συμμετέχουν και ανώτατοι δικαστές. Εγώ είμαι πολιτικό πρόσωπο, άνθρωπος του δημόσιου βίου, οικογενειάρχης, άνθρωπος με προσωπικότητα και δε θέλω να συνοδεύομαι με παραγραφή. Συνεπώς γιατί η αγωνία τους να τελειώσει η υπόθεσή τους στην Βουλή με παραγραφή και να μην αξιοποιούν αυτήν τη δυνατότητα; Να συγκροτηθεί μία επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ανώτατοι δικαστές και κρίνουν επί της ουσίας την υπόθεση» τόνισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency