Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 04:07:27 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

KOYLHS.FATSA«...Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη μια τη χαρακτηρίζει δήθεν εθνικά επιζήμια και την ίδια ώρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Καιρίδης, ζητά η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία σκέτο» επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ..

Πρόκειται για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, που με εντολή Μητσοτάκη, απέκρυψε από το βιογραφικό του, την μακροχρόνια υπηρεσία του στις επιχειρήσεις Κόκκαλη >>>

***Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κ. Καιρίδη και τη στάση Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει:

"...Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη μια τη χαρακτηρίζει δήθεν εθνικά επιζήμια και την ίδια ώρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Καιρίδης, ζητά η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία σκέτο.
Σε συνέντευξή του στο Action 24 λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά «Γιατί δεν κάνουμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι... Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο... Θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το όνομα του κράτους αμετάφραστο Ρεπούμπλικα Μακεντόνια...».
Ποσά ψέματα, πόση υποκρισία και πόση πατριδοκαπηλία έχει πουλήσει ο κ. Μητσοτάκης για να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικισμού και της Ακροδεξιάς;
Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης και βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού. Η υποκρισία και το ψέμα όμως έχουν κοντά ποδάρια..."..

Αφαίρεσε από το βιογραφικό του την προϋπηρεσία του στο ίδρυμα Κόκκαλη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης!

Μία ολόκληρη δεκαετία πέρασε στην επιστημονική υπηρεσία του ιδρύματος Κόκκαλη και των προγραμμάτων του ο Δ. Καιρίδης, αλλά για άγνωστο λόγο αποφάσισε (ο ίδιος; Η ΝΔ; Κάποιος άλλος;) να την αποκρύψει.

Στο βιογραφικό του Δ. Καιρίδη, που μοίρασε η ΝΔ και είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο – άρα ο Δ. Καιρίδης έχει την ευθύνη του... – δεν υπάρχει καμία αναφορά στη σχέση που είχε με το ίδρυμα Κόκκαλη και τα προγράμματά του από το1997 έως το 2007.

Υπάρχει μόνο η αόριστη αναφορά «έχω δουλέψει (...) και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα».

Μόνο που τα «ιδρύματα» είναι και το ίδρυμα Κόκκαλη! Υπογραμμίζεται ότι ο Δ. Καιρίδης υπηρέτησε στο ίδρυμα Κόκκαλη από θέσεις ευθύνης (Επιστημονικός Διευθυντής, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος Κόκκαλη και Διευθυντής Προγράμματος Κόκκαλη στο Harvard).

Η πολυετής σχέση του Δ. Καιρίδη στο ίδρυμα Κόκκαλη προκύπτει από δύο βιογραφικά που έχει στα πανεπιστήμια που διδάσκει.

Το βιογραφικό του Δ. Καιρίδη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου ήταν έως το 2012 αναφέρει ότι «Στο παρελθόν, υπηρέτησε (...) ως επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα, ως διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντροανατολική Ευρώπη στη John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη» (http://users.uom.gr/~keridis/).

Περισσότερο αναλυτικός είναι ο Δ,. Καιρίδης στο βιογραφικό του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου υπηρετεί σήμερα. Εκεί στο κεφάλαιο για την «Επιπλέον Προϋπηρεσία» (https://deps.panteion.gr/images/keridis_cv_15_2_14.pdf) αναφέρει ότι διετέλεσε:

-Επιστημονικός Διευθυντής, Ίδρυμα Κόκκαλη (2000-2007)

- Επιβλέπων ερευνητικών προγραμμάτων, εκδόσεων και διοργάνωσης εκπαιδευτικών συναντήσεων, υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης και διεθνών συνεργασιών

-Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κέντρο-Ανατολική Ευρώπη, Σχολή Πολιτικών Επιστημών John F. Kennedy, Πανεπιστήμιο Harvard (2000-2007)

-Διευθυντής Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κέντρο-Ανατολική Ευρώπη, Σχολή Πολιτικών Επιστημών John F. Kennedy, Πανεπιστήμιο Harvard (1997-2001)

.(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency