Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 03:36:59 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Παπαδημούλης: Από τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης θα επηρεαστεί σημαντικά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Παπαδημούλης: Από τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης θα επηρεαστεί σημαντικά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

papadhmoulis.2Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν κεντρικός ομιλητής, μαζί με τις υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Νάσση, στις εκδηλώσεις των ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και Άρτας, για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και την προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην ομιλία στα Ιωάννινα συμμετείχε επίσης και η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Σκοπούλη...

...Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου το βασικό στοίχημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι κοινό», σημειώνοντας ότι αφορά στο «πώς θα διαχειριστούμε το ζήτημα της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της συνοχής, αλλά και πώς θα διαχειριστούμε το προσφυγικό και θα πιέσουμε για δημοκρατική λογοδοσία και διαφάνεια εντός της ΕΕ».

....Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «από τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης θα επηρεαστεί επίσης σημαντικά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, εάν θα συνεχίσουμε προς τα μπρος με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ή αν θα έχουμε την παλινόρθωση μιας έξαλλης, ρεβανσιστικής δεξιάς, με τον Κ. Μητσοτάκη υποχείριο γνωστών και επώνυμων ολιγαρχών».

...Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες συγκρότησης της προοδευτικής συμμαχίας, τονίζοντας πως «η προσπάθεια για τη συγκρότηση της 'Προοδευτικής Συμμαχίας' ξεκίνησε από το 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου διαμορφώσαμε έναν χώρο διαλόγου και κοινής δράσης με ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές», συμπληρώνοντας πως «στην Ελλάδα, το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος καλείται να πάρει ξεκάθαρα θέση ανάμεσα στο διαμορφώμενο δίπολο, ανάμεσα δηλαδή στις δυνάμεις της προόδου, του αληθινού πατριωτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ή στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της σύμπλευσης νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, με κορμό τη ΝΔ»...(β.k.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency