Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 03:34:00 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ξύνισε η μούρη του Μητσοτάκη : Ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει Τσίπρα !

Ξύνισε η μούρη του Μητσοτάκη : Ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει Τσίπρα !

KOYLHS.FATSAΗχηρό είναι τo σχόλιο του αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη σαφή στήριξη του Πάπα στην υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης...

Το tweet του Δημ. Παπαδημούλη με αφορμή τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου:
"...Ο πάπας Φραγκίσκος λέει πως μια φράση του Αλέξη Τσίπρα «αξίζει το Βραβείο Νόμπελ». Και Ευρωβουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα συνυπογράφουν να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης του 2019 στους Τσίπρα-Ζάεφ. Καλά νέα για την Ελλάδα. Κακά νέα για τη ΝΔ κ την Ακροδεξιά..." 

***Ο Πάπας προτείνει τον Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης :

...Σε μια φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία «αξίζει το Βραβείο Νόμπελ», αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε χθες στη Ρώμη από το Ραμπάτ του Μαρόκου.

...Ο πάπας ξεχώρισε τον έλληνα πρωθυπουργό μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών λέγοντας γι' αυτόν: «Μίλησα κάποτε σ' έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι' αυτό (σ.σ.: για τους μετανάστες) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: 'Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες'. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

...Κατηγορώ σε Ευρώπη

"....Δεν καταλαβαίνω την έλλειψη ευαισθησίας, την αδικία του (...) να κλείνεις την πόρτα" στους μετανάστες, δήλωσε ο Ποντίφικας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta στις 22 Μαρτίου στο Βατικανό.

"Το πιο σοβαρό πρόβλημα της Ευρώπης για μένα είναι ότι ξεχνάει πως μετά τον πόλεμο τα παιδιά της πήγαν να χτυπήσουν την πόρτα της βόρειας και της νότιας Αμερικής", και ότι και η ίδια σχηματίστηκε από τις μεταναστεύσεις, επέμεινε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος υπερασπίζεται συχνά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υπογράμμισε επίσης ότι πολύ πιο φτωχές χώρες από τις ευρωπαϊκές, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος ή η Ιορδανία υποδέχονται εκατομμύρια μετανάστες και προσπαθούν να τους ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους.

Στην ίδια συνέντευξη εξάλλου ο Ποντίφικας προειδοποίησε αυτούς οι οποίοι, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ή ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ισπανίας Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ, θέλουν να κατασκευάσουν τείχη για να κλείσουν τα σύνορά τους.

"Όποιος χτίζει τοίχο θα καταλήξει φυλακισμένος σε αυτόν τον τοίχο που έχτισε", σημείωσε ο Ποντίφικας για να καταλήξει: "Αυτός είναι ένας παγκόσμιος νόμος για τις κοινωνίες όπως και για τους ανθρώπους"

(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency