Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 05:44:54 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Χρ. Βερναρδάκης: : Στόχος είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές.

Χρ. Βερναρδάκης: : Στόχος είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές.

BERNADAKHS.SYRIZA«...Θα έχουμε ένα πάρα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, στόχος είναι να τις κερδίσουμε, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σημειώνοντας ότι αυτό είναι εφικτό.

...Μιλώντας στο Open Beyond, ανέφερε ότι τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησαν ένα κοινωνικό και πολιτικό άνοιγμα και συμπλήρωσε ότι τα επόμενα ονόματα θα δώσουν ακόμα περισσότερο το στίγμα.

«Η πρόθεσή μας είναι να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, μαζικό, το οποίο θα λειτουργήσει εκλογικά χρήσιμα για το ΣΥΡΙΖΑ και θα σηματοδοτήσει την πολιτική παρουσία του κόμματος και της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και των ανοιγμάτων» τόνισε ο Χρ. Βερναδάκης.

..Όπως είπε, οι «ευρωεκλογές σε όλη την Ευρώπη θα αποκτήσουν για πρώτη φορά μία πολύ μεγάλη σημασία και ειδικά για την Ελλάδα γιατί κατά κάποιο τρόπο θα προσδιορίσουν το πλαίσιο διαμόρφωσης του κομματικού συστήματος και επιλογών».

...Συνεχίζοντας, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι πρόκειται για αναμέτρηση πολιτικού χαρακτήρα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, όπου θα τεθούν πολύ σοβαρά διλήμματα. «Είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, καθώς θα υπάρχει χαμηλότερη διασπορά ψήφων στους μικρότερους συνδυασμούς και θα υπάρχει μικρότερη αποχή».

«...Θα φανούν δύο μεγάλες στρατηγικές για την Ευρώπη. Η στρατηγική που θέλει μία Ευρώπη αυταρχισμού και νεοφιλελευθερισμού, όπως περίπου είναι σήμερα και η άλλη που πρέπει η ευρύτερη αριστερά και ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος να φτιάξει, να ξεκλειδώσει τις κοινωνικές πολιτικές» τόνισε.

..Τέλος, ο Χρ. Βερναρδάκης αρνήθηκε ότι υπάρχει διεμβολισμός του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι η πολιτική γίνεται με διαφανείς κινήσεις και πάντοτε με την συγκατάθεση του εκλογικού σώματος. Εκτίμησε δε ότι στο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί στις βουλευτικές εκλογές, υπάρχει κίνδυνος εκλογικής συρρίκνωσης του ΚΙΝΑΛ...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency