Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 06:16:29 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ο Γ, Κυρίτσης ανακαλεί για τις "μολότοφ"...

Ο Γ, Κυρίτσης ανακαλεί για τις "μολότοφ"...

KYRITSHS«Λανθασμένη» χαρακτήρισε τη δήλωσή του για το ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. «Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

...Ερωτηθείς από το ethnos.gr αν ήταν λάθος η δήλωσή του, ο Γ. Κυρίτσης ανέφερε συγκεκριμένα «ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του...».

Ειδικά για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «με αυτήν την έννοια θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency