Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 06:27:25 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Γεροβασίλη: Θέμα καθημερινής ατζέντας τα δικαιώματα της γυναίκας.

Γεροβασίλη: Θέμα καθημερινής ατζέντας τα δικαιώματα της γυναίκας.

GEROBASILH.2«...Η σημερινή ημέρα δεν είναι μια ημέρα ανταλλαγής αβροτήτων και συμπάθειας μεταξύ των δυο φύλων. Είναι μια ημέρα τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος και συμβολικής επικαιροποίησης της διαρκούς προσπάθειας για βελτίωση της θέσης της γυναίκας στη ζωή και την κοινωνία», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σε ομιλία της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στο Μέγαρο της Κατεχάκη, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας.

...Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη βία κατά των γυναικών, υπογραμμίζοντας ότι η εξάλειψή της είναι «ζητούμενο με υψηλό αξιακό χαρακτήρα», γι' αυτό «ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να μη διστάζουν να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά», ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ίδρυση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι, με στόχο τη σωστή διαχείριση τέτοιων περιστατικών από την Ελληνική Αστυνομία.

...Η υπουργός τόνισε ότι «η ενδοοικογενειακή βία σε βάρος των γυναικών στις πλείστες όσες μορφές της -σωματική, ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική, οικονομική, κοινωνική- αποτελεί πρωτίστως ειδεχθή προσβολή στην ανθρώπινη φύση, προσβάλλει τη μητέρα, τη σύντροφο, τη σύζυγο, την κόρη, την εργαζόμενη» και συμπλήρωσε:

«...Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που παραμονεύει στις σημερινές κοινωνίες είναι να καταστεί κοινωνικά αποδεκτό παράγωγο, με την έννοια του "έτσι είναι", "δεν γίνεται αλλιώς" και συχνά να συνοδεύεται με υπομειδίαμα ποικίλων υπονοούμενων».

«Ως δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία και ως κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα μας να μείνουν περιθώρια για τέτοιου είδους θεωρήσεις και πρακτικές. Και επειδή ούτε οι ευχές, ούτε οι προθέσεις αρκούν, προχωράμε στη λήψη μέτρων. Δημιουργούμε Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας... Τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα της γυναίκας είναι επείγον να αποτελούν θέμα της καθημερινής ατζέντας των πολιτικών αποφάσεων» πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε ειδικά στις γυναίκες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και το γυναικείο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου, της ΕΥΠ, του ΚΕΜΕΑ και της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι προσφέρουν έργο και διακρίνονται.

«Ο ρόλος ο δικός μας είναι να διασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για την ισότιμη μεταχείριση και την εξέλιξη της καριέρας όλων, χωρίς διακρίσεις», τόνισε η υπουργός και κατέληξε:

«...Η πρόοδος στα θέματα της ισότητας και της ένταξης της γυναίκας στην παραγωγική και κοινωνική λειτουργία αντανακλά το επίπεδο κάθε χώρας και κοινωνίας... Πέρα από τη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας, στα δημοκρατικά πολιτεύματα, χρειάζεται η καθημερινή ενίσχυση και επιβεβαίωση. Και αυτή είναι ευθύνη όλων μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των άλλων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ενώ μίλησαν ακόμα η διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων του Αρχηγείου, ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου και η αστυφύλακας Άρτεμις Λαγουδάκη - Καλογεράκη της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency