Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 08:05:08 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Πολύ βρώμικη η γαλάζια προπαγάνδα...

Πολύ βρώμικη η γαλάζια προπαγάνδα...

MHTSOTAKHS.ΨΕΥΤΗΣ"Γκαιμπελίστικα ψεύδη και βρώμικη προπαγάνδα", αποκαλεί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, δημοσιεύματα που της αποδίδουν δήλωση, σύμφωνα με την οποία «διαπράττει αδίκημα όποιος αντιδρά κατα της κυβέρνησης στο διαδίκτυο».

Το θέμα ξεκίνησε απο γαλάζια  ιστοσελίδα, η οποία σε δημοσίευμα σχετικά με τις απαντήσεις που έδωσε η κ. Γεροβασίλη στην ΕΡΤ για τις «προληπτικές» προσαγωγές στα Γιαννιτσά, της χρεώνει την συγκεκριμένη δήλωση, την οποία έχει μάλιστα στον τίτλο σε εισαγωγικά.

Αυτό αναπαρήχθη και από άλλες ιστοσελίδες, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού, η οποία, απο τις Βρυξέλλες που βρίσκεται, απάντησε μέσω Twitter, στο οποίο αναφέρει:

«Γκαιμπελίστικα ψεύδη και βρώμικη προπαγάνδα. Μου χρεώνουν δήλωση που ποτέ δεν έκανα. Ποτέ δεν είπα ότι "όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα - Σας παρακολουθούμε όλους". Έλεος

...H ψευδής είδηση βασίστηκε σε παρερμηνεία των δηλώσεων της Όλγας Γεροβασίλη στην ΕΡΤ:

Η επίμαχη στιχομυθία έχει ως εξής:

Διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι «είμαι περαστικός», αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει ήδη συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους...

-Τι εννοείτε «πράξη βίας»; Γιατί αν ο άλλος θέλει να διαδηλώσει και απλώς λέει και κουβέντες οι οποίες ακούγονται βαριές, αυτό το εκλαμβάνετε ως πράξη βίας;

–Όχι, το να ακούγονται βαριές κουβέντες και κριτική, όλα αυτά, είναι δημοκρατία. Και κανείς δεν θα παρέμβει σε αυτό. Όταν όμως λέει «οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να πάμε να κάνουμε αυτό», τότε είναι πράξη βίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κα Γεροβασίλη δεν αναφέρεται σε προσαγωγές με κριτήριο την απλή κριτική κατά της Κυβέρνησης, και ότι το άρθρο του Pronews.gr έχει επέμβει με κοπτοραπτική στις δηλώσεις της κας Γεροβασίλη ώστε να φτάσει σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Όπως προκύπτει, η Όλγα Γεροβασίλη δεν δήλωσε ποτέ ότι θα συλλαμβάνεται όποιος αντιδρά μέσω του διαδικτύου κατά της Κυβέρνησης, καθώς και ότι η Κυβέρνηση «μας παρακολουθεί όλους» μέσω του διαδικτύου...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency