Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 01:25:19 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Σκουρλέτης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Σκουρλέτης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

SKOYRLETHS«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι να είναι πρώτο κόμμα», υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«....Ο σχεδιασμός είναι η εξάντληση της τετραετίας. Αυτή είναι η επιλογή μας. Ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι να είναι πρώτος. Οι ευρωεκλογές θα είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη, τα επίδικα είναι πολύ σημαντικά και ταυτίζονται με τα εθνικά επίδικα. Συμφωνώ με την θέση του κ. Μητσοτάκη ότι θα είναι δημοψήφισμα». Κατά τον κ. Σκουρλέτη, «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δοθεί επί ίσοις όροις η μάχη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Υπάρχει πράγματι πολιτικό κόστος στη βόρεια Ελλάδα από τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλού είναι θετικός ο αντίκτυπος μιας επιλογής που έγινε προς όφελος του εθνικού συμφέροντος» σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews24/7

....Μιλώντας για το ευρωψηφοδέλτιο ανέφερε τα εξής:

«Το κάλεσμα προς προοδευτικές, οικολογικές, αριστερές ανένταχτες δυνάμεις θα αποτυπωθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σκέψεις για συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών. Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Μια συζήτηση για την αρχιτεκτονική του ευρωψηφοδελτίου έγινε στην Κεντρική Επιτροπή».

«Η πρόσκληση -συνέχισε- απευθύνεται σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Το ζητούμενο είναι μια προγραμματική πρόταση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ΚΙΝΑΛ δεν απευθύνεται με το ίδιος μένος στη ΝΔ. Το φλερτ είναι διαρκείας. Συγκυβέρνησαν, ακολουθούσαν παρεμφερείς πολιτικές, η κα Γεννηματά προτάσσει την ανάγκη της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ποιος αποκλείει ποιον;». «Η κα Γεννηματά -τόνισε- με τις υπογραφές της ως υπερνομάρχης έχει συμβάλει στη δημιουργία του χάους στην Μάνδρα και στο Μάτι. Θα περίμενα να είναι πιο σεμνή».

....Σχετικά με την προετοιμασία των προοδευτικών συγκλίσεων είπε ότι «τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν πριν από τη συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής για τη συνεννόηση του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες κινήσεις και δυνάμεις. Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ονόματος του κόμματος».

Σχολιάζοντας την πρόσκληση Ευκλ. Τσακαλώτου για διάλογο είπε ότι ο ΥΠΟΙΚ "περιγράφει το νέο πεδίο της προγραμματικής αντιπαράθεσης μέσα από την οποία θα προκύψουν και οι συγκλίσεις"

Σχόλια:

Powered by Web Agency