Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 09:19:51 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Γ. Ραγκούσης: Η διαπλοκή δεν έχει καταφέρει να βάλει στο χέρι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Ραγκούσης: Η διαπλοκή δεν έχει καταφέρει να βάλει στο χέρι τον ΣΥΡΙΖΑ.

RAGOUSIS«Αυτό που ζούμε, τηρουμένων των αναλογιών, αντιστοιχεί με το '74» είπε ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, χθες το βράδυ, σε πολιτική εκδήλωση στο Γαλάτσι, προσθέτοντας ότι «όπως ξεκίνησε η μεταπολίτευση, έτσι ξεκινά τώρα η μεταμνημονιακή Ελλάδα».

....Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2018, «ήταν, όχι μόνο αδιανόητο, αλλά απολύτως ενοχοποιημένο» να βρίσκονται άνθρωποι του κυβερνώντος κόμματος με στελέχη από κόμματα της Κεντροαριστεράς. Αντίθετα, είπε, ήταν φυσιολογικό, ενώ δεν έπρεπε, πρόσωπα της Κεντροαριστεράς να βρίσκονται με στελέχη της ΝΔ.

....Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η πρώτη μεταμνημονιακή Βουλή θα είναι η επόμενη, και το ανάλογο ισχύει και για την μεταμνημονιακή φάση της αυτοδιοίκησης. Τόνισε ότι από τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν κρίνεται μόνο ποιος θα εφαρμόσει σωστά τους νόμους, αλλά χρειάζονται άνθρωποι με άποψη και δύναμη για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις. «Δεν μπορώ να δεχθώ υποψήφιους που δεν θα πουν θαρρετά την άποψή τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε.

....Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ για την υπόσχεσή της να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε όλους, τονίζοντας ότι η αδιάκριτη μείωση σημαίνει ότι θα περιλαμβάνονται και όσοι κατέχουν μεγάλες περιουσίες, εκ των οποίων πολλοί δεν είναι καν φυσικά πρόσωπα, αλλά offshore εταιρίες.

....Επίσης, άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για την κατάργηση της αναλογίας 1 προς 1 στις προσλήψεις στο Δημόσιο (σ.σ. μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση) και την επαναφορά του 1 προς 5, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι μόνο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, αλλά καταστροφή του κράτους».

....Μιλώντας για την στάση της Φώφης Γεννηματά, ο Γ. Ραγκούσης είπε ότι είναι η μοναδική πολέμιος της προσπάθειας για προοδευτικές συμμαχίες σε όλη την Ευρώπη, και όπως είπε, αυτό είναι «καθαρή επιλογή μιας ηγετικής ομάδας που θέλει να συμπορεύεται με τη Δεξιά».

Επίσης, κατηγόρησε την κ. Γεννηματά για ακρωτηριασμό του ΚΙΝΑΛ, με την απόφασή της να μην ψηφίσει την απλή αναλογική.

....Στους ισχυρισμούς περί «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι κανείς δεν το θέλει, και εξήγησε ότι η απότομη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε γιατί πήρε αντιλαϊκά μέτρα, αλλά γιατί «υποδουλώθηκε από τη διαπλοκή» και έγινε «παράρτημα και δορυφόρος της Δεξιάς».

«Η διαπλοκή δεν έχει καταφέρει να βάλει στο χέρι τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο πρώην υπουργός, χειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους και απευθυνόμενος προς τον Π. Σκουρλέτη πρόσθεσε ότι «η αυτονομία απέναντι στη διαπλοκή είναι το πιο σπουδαίο», ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Είμαστε σ' ένα νέο '74».

....Τέλος, η υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου, Ράνια Καλαντζή, μιλώντας για τις εκλογές, τόνισε μεταξύ άλλων, πως οι δημοτικές παρατάξεις είναι ευρύτερες από τα κόμματα, και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το ποιοι θα εκλεγούν στα συμβούλια.

....Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η απλή αναλογική είναι μία τεράστια ευκαιρία για να τελειώσει ένα βαθιά αντιδημοκρατικό μοντέλο.

Επίσης, παραβρέθηκαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency