Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 01:26:09 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Πονοκέφαλος για Κούλη : Ευρωπαική έρευνα για τις απάτες του Μ. Κεφαλογιάννη.

Πονοκέφαλος για Κούλη : Ευρωπαική έρευνα για τις απάτες του Μ. Κεφαλογιάννη.

MHTSOTAK.KYR.6Η Ν.Δ. ανακοίνωσε χθες τους υποψηφίους της για την Ευρωβουλή μεταξύ αυτών και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ συνεχίζεται να ερευνάται για υποθέσεις απάτης και φοροδιαφυγής από ευρωπαϊκό γραφείο καταπολέμησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την OLAF.

...Ωστόσο το ευρωπαϊκό γραφείο καταπολέμησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η OLAF επιβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η έρευνα για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της με βάση το www.neweurope.eu αναφέρει:

"...Η OLAF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι διερευνά τους ισχυρισμούς περί απάτης και παρατυπιών σχετικά με τη χρήση των αποζημιώσεων κοινοβουλευτικής βοήθειας από τον [βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη]. Ωστόσο, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια. Αυτό γίνεται προκειμένου να προστατευθεί η εμπιστευτικότητα των συνεχιζόμενων και πιθανών επακόλουθων ερευνών, των δικαστικών διαδικασιών, των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των διαδικαστικών δικαιωμάτων ».

...Κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα τέλη Οκτωβρίου, η Ολομέλεια απέρριψε την άρση της ασυλίας του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που ανήκει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας. Ο Κεφαλογιάννης βρίσκεται υπό έρευνα σε υπόθεση (μεταξύ άλλων) και για φοροδιαφυγή. Ο πρώην βοηθός του βουλευτή Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος κατέθεσε την υπόθεσή του στο φως, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής ζήτησε να του επιστραφεί μέρος του μισθού του - ποσό που ανέρχεται σε 127.000 ευρώ σύμφωνα με δημοσιεύματα.

...Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα ότι μολονότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τον περασμένο Οκτώβριο το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, αυτό πιθανώς να συνδέεται με το γεγονός ότι τα όσα αποδίδονται ως κατηγορίες στον ευρωβουλευτή αποτελούν κοινή πρακτική στους ευρωβουλευτές, που επέλεξαν να μην ανακινήσουν περαιτέρω την υπόθεση...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency