Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 09:54:29 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Παπαδημούλης: Να συγκροτηθεί μόνιμο προοδευτικό φόρουμ διαλόγου και δράσης.

Παπαδημούλης: Να συγκροτηθεί μόνιμο προοδευτικό φόρουμ διαλόγου και δράσης.

papadhmoulis.2Υπέρ της συγκρότησης «ενός μονιμότερου "Προοδευτικού Φόρουμ Διαλόγου και Κοινής Δράσης", με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεων της ανανεωτικής αριστεράς, της οικολογίας, της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού κέντρου, που επιθυμούν να εργαστούν μαζί, με κοινούς στόχους για το μέλλον της χώρας μας και για τις αναγκαίες αλλαγές στην Ευρώπη» τάσσεται με συνέντευξή του στο news24/7 ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«...Υπάρχουν πολλά "ρυάκια" που καλούνται, μέσω διαλόγου, να συγκλίνουν σε ένα πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η θετική κινητικότητα μπορεί να πάρει και χαρακτηριστικά ενός πολύμορφου συμμαχικού "αστερισμού" με τη συμμετοχή πολιτικών κινήσεων και προσωπικοτήτων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

....Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι «ευπρόσδεκτα στο διάλογο» κινήσεις όπως η ΔΗΜΑΡ, παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Λυκούδης, αλλά και δυνάμεις από το Ποτάμι, ενώ επιτίθεται στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, την οποία κατηγορεί ότι παραμένει εγκλωβισμένη σε μια ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική, που την οδηγεί όχι μόνο σε σύμπλευση με τη ΝΔ αλλά και σε συνεχή «αιμορραγία και συρρίκνωση».

«....Όσο πιο γρήγορα ξεκολλήσει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή και από τη ΝΔ, τόσο το καλύτερο για τη χώρα, αλλά και για τους ίδιους» αναφέρει. Ο Δ. Παπαδημούλης, με τη συνέντευξή του, προβλέπει ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν θα είναι τελικά ο διάδοχος του Γιούνκερ στην Προεδρία της Κομισιόν. «Είναι πολύ πιο δεξιός από τον Ζ. Κ. Γιούνκερ και την Άνγκελα Μέρκελ και θεωρώ απίθανο η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι ή ακόμη και οι Φιλελεύθεροι να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή» εκτιμά, ενώ προσθέτει: «Και ευτυχώς, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφιαλτικό σενάριο για την Ευρώπη». Τονίζει μάλιστα πως «Ο Βέμπερ έχει τόση σχέση με τον Γιούνκερ, όση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

...Τέλος ο Δ. Παπαδημούλης στηρίζει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση του ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Ως ο μόνος Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, συνομολογώ ότι κάθε υποψηφιότητα Ελληνίδας ή Έλληνα για μια διακριτή θέση στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, είναι θετική για την πατρίδα μας»...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency