Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 11:44:29 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Βουλή : Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων το σ/ν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Βουλή : Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων το σ/ν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

BOYLH.4Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων θα συνεδριάσει στις 5 το απόγευμα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

....Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι του Σαββάτου.

....Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η πρόθεση του προέδρου της Βουλής είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της βουλής, αναφορικά με την κύρωση των συμβάσεων.

....Για τον λόγο αυτόν, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητηθούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00. Το σχέδιο νόμου εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, όπως φαίνεται από την πρόσκληση των μελών της Επιτροπής η οποία αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, το Ποτάμι θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος και Γραμματέα της ΚΟ Γιώργο Μαυρωτά.

...Η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου..(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency