Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:06:58 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Διχασμένο το Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διχασμένο το Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

POTAMI.THEODΣήμερα αναμένεται να αποσαφηνιστεί η στάση του Ποταμιού καθώς στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι ευρωβουλευτές..

...Μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το πολιτικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με φόντο και τη ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων προς την Αθήνα, η οποία «γκρέμισε» τα προσχήματα όσων υποκριτικά παριστάνουν τους όψιμους πολέμιους της Συμφωνίας.

....Ως εκ τούτου, τα βλέμματα στρέφονται στο διχασμένο, ως προς το ζήτημα αυτό, Ποτάμι, το οποίο ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει τη στάση του το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου. Όπως υπενθυμίζει η «Εφ.Συν.», η Κ.Ο. του κόμματος παραμένει διχασμένη, ενώ οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι οποίοι θα συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών...

***Σπ. Δανέλλης: Πιστεύω ότι ο Θεοδωράκης θα μείνει σταθερός υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών :

..."Δεν θα με δείτε στην κυβέρνηση στον ανασχηματισμό ούτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ" σημείωσε ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Σπύρος Δανέλλης μιλώντας την Πέμπτη 17/1 στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

"Δεν είναι το ανταλλάξιμο το ζητούμενό μου" σημείωσε και πρόσθεσε: "Στη ζωή μου έχω μάθει να ακολουθώ τη συνείδησή μου. Αυτό έχει κόστος. Προσπαθώ να μιλάω πολιτικά. Το Ποτάμι, που θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο ως εξισορροπητικός αντιτοξικός παράγοντας στην πολιτική ζωή, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτή την ευκαιρία και τώρα είναι σε αποδρομή. Ήδη από το συνέδριο είχα διαχωρίσει τη θέση μου λέγοντας ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ δεν με αφορά. Εγώ δεν εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του, η δική μου αντίληψη είναι ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αυτό που γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη απέναντι στην επέλαση της Δεξιάς. Αντιλαμβάνομαι τον θυμό που υπάρχει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν είναι πολιτική προσέγγιση, δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται τα πολιτικά ζητήματα με το θυμικό. Πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα όχι δίνοντας λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνομαι ότι το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι το αρνούνται αλλά είμαστε στην εξέλιξη προς μια αναδιάρθρωση της πολιτικής ατζέντας συνολικότερη, η κοινωνία δεν περιμένει, οι πολίτες δεν εγκλωβίζονται στις επιλογές των κομματικών ηγεσιών".

....Ο κ. Δανέλλης επιβεβαίωσε ότι δέχεται απειλές ο ίδιος και οι κόρες του, σημειώνοντας ότι το φαινόμενο του εκφοβισμού βουλευτών καταρρακώνει τον πολιτικό μας πολιτισμό. "Δεν περίμενα -συνέχισε- να ακούσω αυτά που άκουσα από τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή. Περίμενα μια πιο έντονη αντίδραση από το Ποτάμι για το λιντσάρισμα που δέχομαι. Στις κατιδίαν συνομιλίες μας με τον Σταύρο Θεοδωράκη ο ένας έδειχνε κατανόηση προς τον άλλο για τα διλήμματα που αντιμετώπιζε". Κατά τον κ. Δανέλλη, "ο κ. Βενιζέλος είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να ασκεί κριτική σε οτιδήποτε συμβαίνει στον προοδευτικό χώρο γιατί είναι αυτός που εξαΰλωσε το ΠΑΣΟΚ μετά την εκπαραθύρωση του Γ. Παπανδρέου, είναι χαρακτηριστικό ότι από την οκταμελή ομάδα των ευρωβουλευτών εκείνης της περιόδου, η σχέση των επτά από τους οκτώ με το ΠΑΣΟΚ πάγωσε".

....Στα σχόλια για "γυρολόγο" απάντησε ότι "ένας τυχοδιώκτης πολιτικός έχει συμφέρον να τα βρει με την ανερχόμενη πολιτική δύναμη, δηλαδή με τη ΝΔ, εγώ έκανα το ακριβώς αντίθετο. Υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι μεταξύ Ποταμιού και ΝΔ και ασκείται πίεση ακόμη και για προεκλογική σύμπραξη. Πιστεύω ότι ο Στ. Θεοδωράκης θα μείνει σταθερός υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Περιμένω ότι ο Σπ. Λυκούδης θα υπερψηφίσει, μου είναι αδιανόητο ότι θα κάνει κάτι άλλο". Στην ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει προοδευτικό μέτωπο με Τ. Κουίκ και Κ. Παπακώστα απάντησε ότι "αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Είναι φιλελεύθερο κόμμα το Ποτάμι με βουλευτή τον Ψαρριανό; Ας μη μένουμε σε μεμονωμένα πρόσωπα, ας μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα"...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency