Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 04:45:20 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Πανικός στο γαλάζιο μαντρί, μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης εναντίον της Ζαχαράκη.

Πανικός στο γαλάζιο μαντρί, μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης εναντίον της Ζαχαράκη.

KOYLHS.FATSAΘορυβημένη φαίνεται η ΝΔ με την αγωγή που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης εναντίον της κ. Ζαχαράκη επειδή τον συκοφάντησε μέσω τηλεοπτικού δελτίου και επέμενε στη συκοφαντία ακόμα και μετά την παρέμβαση του δημοσιογράφου.

...Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης εναντίον της κ. Ζαχαράκη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε μόνον στην ποινική δίωξη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη κινώντας προσφάτως την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της. Κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως.

H αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη.

Επειδή, όμως, η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται, καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει.

Ας ενημερώσει, τέλος, τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346».

***Ηχηρή είναι η απάντηση του Documento:

"...Αν και το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μεγαλύτερες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη από αυτήν που εγκαινιάζει η συγκεκριμένη αγωγή, επιχείρησε να ασχοληθεί με τον «μόνιμο εχθρό». Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ πληθώρα στελεχών της ΝΔ έχουν κάνει αγωγές στο Documento και στον Βαξεβάνη (Άδωνης Γεωργιάδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Λευτέρης Αυγενάκης, Σοφία Βούλτεψη κ.λπ.), κλαίνε και οδύρονται όταν η πρακτική αντιστρέφεται, για μια υπόθεση μάλιστα που ήταν προκλητική, ενώ είναι γεγονός ότι στην κ. Ζαχαράκη δόθηκαν όλα τα περιθώρια για να αναιρέσει.

Η ΝΔ, φυσικά, παρά την προσπάθεια να δείξει γενναιότητα, δεν μπορεί να είναι αντίδικος. Ωστόσο πολύ σύντομα θα λάβει και η ίδια αγωγή για τις προσβλητικές ανακοινώσεις εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή με τον χαρακτηρισμό «δημοσιογραφικός υπόκοσμος». Αγωγή έχει κατατεθεί εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη και θα κατατεθεί και εναντίον του Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Η απόφαση της εφημερίδας να ταράξει στη νομιμότητα όποιον προσπαθεί να συκοφαντήσει το έργο και τους ανθρώπους της έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Αποφασίσαμε να σας ταράξουμε στη νομιμότητα, την οποία απ' ό,τι φαίνεται δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα. Αν λοιπόν στη ΝΔ βιάζεστε να γίνετε διάδικοι, λίγη υπομονή και θα γίνετε. Φοβάστε και το δείχνετε κάθε μέρα με την επίθεση στο Documento και την προσπάθεια απαξίωσής του και έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς τι έχετε κάνει.

Παρά την αντιδικία μας, ωστόσο, προσφερόμαστε να κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα γραμματικής στον αγράμματο συντάκτη της ανακοίνωσης που κατάφερε μέσα σε δέκα μόλις σειρές να αποδείξει πως δεν είναι διατεθειμένος να «μεταμελήσει» (σ.σ μεταμεληθεί το ορθόν) για χάρη της ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας άφθονο γέλιο.

ΥΓ.: Ενδιαφέρον πάντως είναι ότι η ΝΔ φροντίζει με κάθε τρόπο να θυμίζει τις επιρροές από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτήν τη φορά θυμήθηκε το ΑLTER EGO..."  (Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency