Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 02:18:25 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Αίσχος : Ζητάνε τώρα και τα ρέστα για τα θαλασσοδάνεια.

Αίσχος : Ζητάνε τώρα και τα ρέστα για τα θαλασσοδάνεια.

MHTSOTAKH.KLEFTESΣτα 500 εκατ. ευρώ εκτιμούν τραπεζικοί παράγοντες ότι φτάνουν με τους τόκους και τις προσαυξήσεις τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ...Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δανείστηκαν πριν από την κρίση 220 εκατομμύρια, βάζοντας ως εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις...Στη συνέχεια ψήφισαν στη Βουλή τροπολογία με την οποία απάλλασσαν τους τραπεζίτες από κάθε ευθύνη για τα θαλασσοδάνεια που τους έδωσαν....

...Ακολούθησε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για το τρίγωνο της διαπλοκής κομμάτων - ΜΜΕ - τραπεζών. Το πόρισμα πήγε στους οικονομικούς εισαγγελείς.

...Προσφάτως, με αφορμή μια αγωγή της Πειραιώς, ομολογήθηκε δημόσια ότι το χρέος της Ν.Δ. δεν είναι βιώσιμο. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε κούρεμα εξοργίζοντας το σύμπαν.

...Τώρα τους καλούν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Αντί να ενημερώσουν με διαφάνεια τους πολίτες για την οικονομική τους κατάσταση καταγγέλλουν πάλι πολιτικές διώξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το κύριο άρθρο της Αυγής: Με τη γίδα στην πλάτη

***Στη δικαιοσύνη τα θαλασσοδάνεια

...Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και κάποιων δανειακών συμβάσεων του ΚΚΕ, καθώς οι Εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε συνολικά 50 τραπεζικά στελέχη, που κατά την επίμαχη περίοδο εργάζονταν στην Εθνική Τράπεζα και στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν λάβει την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας.

...Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλήσεις προς τους τραπεζικούς, 13 κληθέντες από την Εθνική και 37 από την Αγροτική Τράπεζα, έχουν ήδη παραδοθεί στους εμπλεκόμενους, ενώ αμέσως μετά οι Εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις στους εκπροσώπους των τριών ελεγχόμενων κομμάτων , της επίμαχης περιόδου. Οι κλήσεις προς τους επιτελικούς των τριών κομμάτων θα αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία .

Οι ελεγχόμενες από τους Εισαγγελείς δανειοδοτήσεις αφορούν δανειακές συμβάσεις από το 2000 μέχρι και το τέλος του 2011 μεταξύ των κομμάτων και των ελεγχόμενων τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των Εισαγγελέων στα δύο μεγάλα κόμματα αποδίδονται δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες ωστόσο θα εξειδικευθούν οι θεωρούμενες ως επισφαλείς και τα αντίστοιχα ποσά.

....Ωστόσο το βασικό σημείο που ελέγχουν οι Εισαγγελείς για την απόδοση ή μη ευθυνών στην όλη υπόθεση δεν είναι τα ποσά αλλά οι εγγυήσεις με τις οποίες πιστώθηκαν χρήματα στα κόμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την υπόθεση, τα περισσότερα από τα υπό έλεγχο δάνεια, χορηγήθηκαν με μοναδική εγγύηση, τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων που έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και το 2020. Η συγκεκριμένη τακτική μάλιστα φαίνεται να χαρακτηρίζεται από τους ορισθέντες από τους Εισαγγελείς πραγματογνώμονες ως " παγκοσμίως μοναδική τακτική" αφού το εχέγγυο "δεν υπάρχει στον παρόντα χρόνο" και "αναμένεται να υπάρξει σε μέλλοντα χρόνο".

***Μαξίμου: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να πουν πότε και πώς θα ξεπληρώσουν τα φέσια τους

«...Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να θαφτούν οι ευθύνες τους για τα θαλασσοδάνεια σχεδόν μισού δισ. ευρώ, τώρα που η Δικαιοσύνη προχωρά ανεμπόδιστη στη διερεύνηση, αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη όχι μόνο για τα δάνεια αλλά και για την κατάπτυστη τροπολογία του 2013, με την οποία απαλλάσσονταν όλοι οι υπεύθυνοι, ζητούν από πάνω και τα ρέστα» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency